A helyi építési szabályzat módosítása kezdeményezhető

Paks Város Önkormányzata az elmúlt években különböző okokból több alkalommal módosította a helyi építési szabályzatot. A módosítások között volt, ami az atomerőmű-bővítés megvalósíthatóságával szorosan függött össze, míg más a bővítéssel kapcsolatos városfejlesztési feladatok miatt volt szükséges. Egy, a közelmúltban lezárult módosítás pedig a lakossági és egyéb önkormányzati igények vizsgálatát tartalmazta.

Most ismételten lehetőséget szeretnének biztosítani a lakosság, illetve a képviselők számára, hogy a saját, illetve az általuk képviselt lakosok kéréseinek teljesítéséhez – amennyiben szükséges – HÉSZ-módosítást kezdeményezzenek.

Szabó Péter polgármester tájékoztatja az érdekelteket, hogy a módosítás a kérelmek alapján a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendelet szerint teljes eljárásban folytatható le, melynek átfutási ideje körülbelül egy év.

A módosítási kérelmeket 2020. augusztus 10-én 24 óráig lehet benyújtani Paks Város Önkormányzata (7030 Paks, Dózsa Gy. út 55–61.) városfejlesztési és várostervezési csoportjához. A kérelmek elektronikus úton is benyújthatók a pm.titkarsag@paks.hu email címen. A polgármesteri tájékoztató és a kérelemnyomtatvány ide kattintva elérhető (paks.hu/hirdetmények, közzétételek).

A külsőleg megújult városháza-épület. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
A városháza-épület. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal