Megbeszélést tartott a városépítő bizottság

Fotó: TelePaks

Ősszel ismét megnyitják a tízmillió forintos pályázati keretet a védett épületek felújításának támogatására, tanulmány készül a parkolási problémák enyhítéséért, és beléptető rendszer kiépítését tervezik az idősek otthonában – egyebek mellett ezekről a témákról tárgyalt mai (07.09.) ülésén a városépítő bizottság.

Beléptető rendszer kiépítését az Életfa Idősek Otthonában, a megrongált helyére egy új névtábla kihelyezését ugyanebben az intézményben, valamint egy pad kihelyezését a Kishegyi útra. Ezeket a fejlesztéseket kezdeményezte választókerületi kerete terhére Mezősi Árpád képviselő – ezekről a tervekről tárgyalt egyebek mellett a városépítő bizottság. Egyhangú szavazással arról döntött a grémium, hogy a lakók védelmét biztosítandó, a bejárat automatizálására a beérkezett kettő mellé egy új, komplexebb ajánlatot kérnek, a megvalósításra 350 ezer forintot biztosít keretéből Mezősi Árpád. A városi arculatnak megfelelő új tábla kihelyezésére 50 ezer forintot, a Kishegyi út 37. szám melletti pad kihelyezésére és a szükséges térburkolat megvalósítására 283 ezer forintot fordít a körzet képviselőjeként.

Arról is döntött a grémium, hogy ősszel újból kiírják a védett épületek felújítását támogató pályázatukat. – A pályázatra a tavaszi fordulóban nem érkezett igény, így a rendelkezésre álló 10 millió forintos támogatási keretre ősszel ismét várjuk az igényeket. A feltételekről részletes tájékoztatást adunk a kiírás előtt, mivel ez jelentős segítséget biztosíthat a védelem alatt álló épületek korszerűsítéséhez a tulajdonosoknak – mondta el Pálmai Klára. A városépítő bizottság elnöke arról is tájékoztatott az ülésen, hogy egy, a napokban tartott informális városépítő bizottsági ülésen az a döntés született, hogy tanulmányt készíttet az önkormányzat a parkolási problémák enyhítéséért.