Aktív párbeszéd a közös feladatokról

Valódi, szoros szövetségben dolgoznak együtt a Fidesz–KDNP pártszövetség paksi alapszervezetei, hangzott el közös taggyűlésükön, amit a Barátság utcai országgyűlési képviselői irodában tartottak. – Az integratív vezetés, az összefogás hívei vagyunk, bízunk az együttműködésben, amitől jó reménységgel várunk sikereket az elkövetkező időszakban – hangsúlyozta Süli János miniszter a megbeszélésen, ahol a Paks II. projekthez kapcsolódó, a várost és a régiót érintő fejlesztésekről is beszélt. Kiemelte, hogy elsődleges feladat a Paks térségét érintő útfelújítási program, amit a Paks–Németkér összekötő út rekonstrukciójával kezdenek. Cecétől a megyehatárig már elkészült a felújítás. A beruházásokat folytatják, év végéig jól látható fejlődés várható a többi útszakaszon is, húzta alá. – Szeretnénk minden fejlesztésre anyagi forrást biztosítani, de számítani kell arra is, hogy a pandémia után priorizálni kell a fejlesztéseket a gazdaságélénkítő program miatt – hangsúlyozta a Paks II. beruházásért felelős miniszter. Süli János arról is tájékoztatott, hogy lezárult az új Duna-híd közbeszerzési pályázata. A két régiót összekötő hidat várhatóan 2024-ben adják át, ezt követően Kalocsa és térsége is bekapcsolódhat a Paks II. projekttel összefüggő aktuális feladatokba. A létesítésiengedély-kérelmet benyújtották a hatósághoz, 47 környező települést érintő lakossági fórumsorozat indul, hogy az ott élők első kézből kaphassanak tájékoztatást a Paks II. projektről – tette hozzá.

Szabó Péter, a Fidesz helyi szervezetének elnöke az elmúlt időszak munkáját értékelte, és a város előtt álló feladatokról tájékoztatta a két szervezet tagságát. Hangsúlyozta az eseményen, hogy a Fidesz–KDNP pártszövetség közötti hatékony együttműködést szeretnék a jövőben is folytatni. – Fontos az aktív párbeszéd a közös feladatainkról, valamint a Paks II. beruházáshoz kapcsolódó városfejlesztési tervekről, hiszen ez a közös munka sikerének záloga – húzta alá. Arról is tájékoztatott, hogy posztjáról korábban lemondott Bordács József helyére nem terveznek új tagot felvenni, az alapszervezet szabályainak megfelelően négy elnökségi tag vezeti az alapszervezetet.

Orbán Attila, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke azt emelte ki a tájékoztatón, hogy a megye szempontjából is fontos a mai nap, hiszen reprezentálja, hogy szoros, emberi és kézzelfogható szövetségben dolgoznak együtt a Fidesz–KDNP pártszövetség paksi alapszervezetei. Hozzátette, hogy együttműködésük példaértékű a megyében és országos szinten is.

Ulbert Sándor, a KDNP helyi szervezetének elnöke arról számolt be, hogy a pártszövetségen belül tervezik egy zöld civilszervezet kialakítását. A csoport a tervek szerint „Ültess fát” programot koordinálna iskolák és középiskolák bevonásával.

A Fidesz–KDNP pártszövetség paksi alapszervezeteinek vezetői egyaránt arról számoltak be, hogy folyamatosan építkeznek, új tagokkal gyarapodnak. A KDNP ifjúsági tagozatát hamarosan elindítják, a Fidelitas paksi alapszervezete pedig áprilisban nyolc fővel újjáalakult. A veszélyhelyzet idején volt alkalmuk belekóstolni a közös munkába, segítettek a maszkok csomagolásában, az idősek támogatásában, segítésében, tájékoztatott Szántó Zoltán alpolgármester.

Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök