Kontaktszemély miatt bezárt a városi könyvtár

A koronavírus megjelenése miatt elrendelt intézményi tesztelés eredményeiről, valamint a városi könyvár ideiglenes bezárásáról tájékoztatott Szabó Péter, Paks polgármestere és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója ma (09.02.) délután a városházán.

Visszavonásig bezárt a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár. Erre a lépésre azért volt szükség, mert egy koronavírus-gyanús személlyel szoros kontaktba került az egyik könyvtári dolgozó. Megelőzésképpen az intézmény tizenkét dolgozóját tesztelni fogja a Paks Város Önkormányzata. – A hatóság nem kötelezte karanténra az ott dolgozókat, csak elővigyázatosságból csináltatjuk meg a teszteket és zártuk be átmenetileg a könyvtárat – tájékoztatott Szabó Péter, Paks polgármestere.

Mint arról már korábban beszámoltunk, két önkormányzati fenntartású intézményben zajlott koronavírus-szűrés a napokban a városban.  Az Életfa Idősek Otthonában 147 személyből egy fő fertőződött meg, az egyik dolgozónál lett pozitív a teszt. Mivel az érintett korábban szabadságon volt és nem dolgozott akkor, amikor kiderült az eredmény, nem lépett kapcsolatba az otthon lakóival.

A Paksi Gyógyászati Központ tesztjei is megérkeztek – tudtuk meg Paks polgármesterétől. Szabó Péter arról tájékoztatott, hogy a 160 dolgozóból 140-nek negatív lett a tesztje, 20 főnek még várják a megerősített negatív eredményt.

– Nehézkes most a betegellátás és sok feszültséget kelthet a hosszas várakozás, ezért kérjük a lakosság együttműködését – emelte ki a sajtótájékoztatón dr. Bodnár Imre. A Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója hangsúlyozta, nincs ok a pánikra, mindent megtesznek a lakosság egészségének védelméért.

– Bármilyen gyanú esetén azonnal cselekszünk. Az óvintézkedésekkel az önkormányzati intézmények dolgozói mellett, a lakosságot is védeni szeretnénk – hangsúlyozta Szabó Péter.