Ideiglenesen bezárták a gyógyfürdőt és a pszichiátriai szakrendelést

Szabó Péter polgármester (b.) és dr. Bodnár Imre főigazgató (j.). Fotó: Molnár Gyula/Paksi hírnök
Szabó Péter polgármester (b.) és dr. Bodnár Imre főigazgató (j.). Fotó: Molnár Gyula/Paksi hírnök

Pozitív lett a Paksi Gyógyászati Központ két dolgozójának koronavírustesztje, ez derült ki a korábban elrendelt intézményi tesztelési eljárás teljes lezárását követően. A részletekről Szabó Péter, Paks polgármestere és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója tájékoztattak ma (09.04.) reggel.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Paksi Gyógyászati Központ valamennyi dolgozóját tesztelték koronavírusra az elmúlt napokban. Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre, az intézmény főigazgatója részeredményt már szeptember 2-án közöltek, akkor 140 munkavállaló tesztjének eredménye volt meg, mindegyik negatív lett.

Most arról is tájékoztattak, hogy a további húsz, eddig szabadságon levő munkavállaló vizsgálata is megtörtént, megvan az eredmény, a pszichiátriai szakrendelés egyik dolgozójának teszteredménye pozitív lett. Az érintett személy tünet- és panaszmentes. Dr. Bodnár Imre főigazgató arról is tájékoztatott, hogy a pszichiátriai szakrendelés külső telephelyen, a II. számú rendelőintézetben (Barátság útja) van. A szakrendelés működését felfüggesztették, várhatóan két hétig nem fogadnak pácienseket. Fertőtlenítő takarítást rendeltek el nemcsak a rendelőben, hanem a váróteremben, a vizesblokkban és a bejáratnál is.

Szabó Péter polgármester emlékeztetett, hogy a múlt héten rendelte el megelőző intézkedésként a koronavírustesztek elvégzését az Életfa Idősek Otthonában és a Paksi Gyógyászati Központban, mert utóbbi intézmény gyógyfürdő részlegének egyik dolgozója szoros kontaktba került egy koronavírus-fertőzött személlyel. – Az érintett munkavállaló karanténba került, a tesztje akkor negatív lett, viszont a tizenharmadik napon elvégzett ismételt koronavírustesztje pozitív – tájékoztatott Szabó Péter, hozzátéve, hogy ezért dr. Bodnár Imre főigazgató a gyógyfürdőt határozatlan időre bezáratta. – A kontaktkutatás elindult, az érintett dolgozók azonnal karanténba kerülnek – hangsúlyozta dr. Bodnár Imre, aki egyben arra kérte a lakosságot, hogy csak feltétlenül indokolt esetben keressék fel a gyógyászati központot.