Két Városmarketing Gyémánt-díjat kapott Paks

Két Városmarketing Gyémánt-díjat kapott Paks. Az elismeréseket Szabó Péter polgármester és dr. Hanol János, a turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoport vezetője vették át Budapesten, az Akvárium Klubban tartott rendezvényen.

Megtartotta a városok, települések marketing tevékenységét elismerő Városmarketing Gyémánt-díj átadóját a Magyar Marketing Szövetség. A szakma legnagyobb eseményének számító Marketing Summit Hungary rendezvény adott otthont a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete által koordinált díj konferenciával összekötött eredményhirdetésének. Kiderült, hogy a több mint száz pályázatból mely ötletek, tevékenységek érdemelték ki a „városmarketing gyémántokat”. Öt kategóriában (Külső marketingkommunikációs megoldások és tartalom, Belső marketingkommunikációs megoldások és tartalom, Márka- és identitásépítés, Rendezvény-esemény, Fejlesztési projektek marketingprogramjai, kampányai) keresték és díjazták a térségek, települések ismertségük és elismertségük növelése, fejlesztése érdekében megvalósított sikeres marketingprojektjeit, kampányait, rendezvényeit, a szakmailag profi marketingmegoldásait. Városunk két pályázatot nyújtott be, az egyik a Paks 40 – Akkor és most városismereti társasjátékot márka- és identitásépítés kategóriában, a másik rendezvény-esemény kategóriában a várossá válás negyvenedik évfordulója alkalmából szervezett 2019. évi rendezvénysorozatot mutatta be. Mindkét pályázat Városmarketing Gyémánt-díjat kapott.

Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A Pál utcai fiúk falfestményt a Város hete programsorozatban adták át. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív

Paks – 40: Paks várossá avatásának negyvenedik évfordulója alkalmából kibővítették a korábbi két évben nagy sikerrel megtartott Város napja rendezvényt, és Város hete elnevezéssel szervezett programsorozatot Paks Város Önkormányzata és a Csengey Dénes Kulturális Központ. A palettán Helyi értékek napja, várostörténeti és alkotópályázathoz kapcsolt kiállításmegnyitók, a Pál utcai fiúk falfestmény átadása, helyi zenei együttesek fellépése és a Város napja szerepeltek.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Pillanatkép a 2019-es Város napja rendezvényről. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív

Paks 40 – Akkor és most városismereti társasjáték: A jubileumi év lezárásaként készült el a Paks 40 – Akkor és most városismereti társasjáték, amelynek arculati előkészítését a Paksi Polgármesteri Hivatal turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoportja végezte, a grafika Kajtár Krisztina munkája, gyártója Mészáros T. László. A társasjáték megjelentetésével kettős célja volt az önkormányzatnak, egyrészt, hogy a gyerekek játékos formában ismerhessék meg a város elmúlt negyven évének történetét, nevezetességeit, ezzel erősítsék kötődésüket a városhoz, másrészt a társasjáték turisztikai célt is szolgál, bemutatja Paksot, emlékként megvásárolhatják a városba látogató vendégek.

Szabó Péter polgármester (j.) és dr. Hanol János csoportvezető (b.). Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Idén januárban készült el a városismereti társasjáték. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív

Nem először vett rész és nyert díjat Paks az országos városmarketing versenyen. A város vezetése a turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoport létrehozása óta kiemelten kezeli a városmarketinget. Az elmúlt években számos újítás valósult meg a város új arculatától, a megújult városi kiadványokon, közterületi üdvözlőtáblákon, térképeken, városlogós ajándéktárgyakon át Paks hivatalos Facebook- és Instagram-oldaláig. Az immáron hét gyémántdíjjal rendelkező Paks a megyében a legsikeresebb városmarketing tevékenységet végző város lett, és régiós szinten is előkelő helyen áll. A városra váró fejlesztések, beruházások mellett kiemelten fontosnak tartja a város vezetése, hogy Paks pozitív imázsának építésén is dolgozzon, ehhez minél többféle marketingeszközt, innovatív ötletet használjon a jövőben is. Ennek jegyében jött létre a közelmúltban az Atomcity branddel való szorosabb együttműködés is, írják a polgármesteri hivatal sajtóközleményében.

Ahogy a Magyar Marketing Szövetség honlapján olvasható: a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézetének szakmai támogatásával létrehozott Magyar Városmarketing-díj célja, hogy a települések, térségek fejlesztésében egyre fontosabbá és egyre intenzívebbé váló marketingtevékenységre, annak sokszínűségére, eredményességére felhívja a figyelmet, hogy a sikeres, hatékony marketingmegoldások elismerésével és azok széles körű népszerűsítésével hozzájáruljon az igényes, szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez, valamint hogy segítse a tapasztalatcserét, és benne a települések vezetői, szervezetei és a marketingesek közötti együttműködést.