Szolnoki győzelem a nyitómérkőzésen

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Sérülésekre hivatkozva lemondta a szereplést a Morgen Ferdinánd-emléktornán az Alba Fehérvár csapata péntek délelőtt (09.18.), ezért változtatni kellett a lebonyolításon. A három csapat három nap alatt dönti el, hogy kié lesz a kupa.

Az első mérkőzést péntek este a Szolnoki Olaj és a Kaposvári KK vívta egymás ellen. Az első negyedben a Tisza-partiak akarata érvényesült, jobban céloztak távolról, és elléptek, míg a kaposváriak nem találták a gyűrűt. A második felvonásban már változott a játék képe, pontosabb lett a somogyi csapat, és tartotta a lépést, habár a dobásaik ezúttal is sokszor célt tévesztettek.

A nagyszünet után ritmust váltott az Olaj, gyorsabban, keményebben játszottak, sokszor hozták zavarba a labdát felhozó kaposvári irányítót, és többször is szerzett labdákból könnyű kosarakat szereztek. A piros-fekete fölény pontokban is megmutatkozott, harminc perc játék után nagy előnyre tettek szert. Az utolsó negyedben faragott hátrányából a KKK, de a szolnoki győzelem nem forgott veszélyben.

Szolnoki Olajbányász – Kaposvári KK 77-66 (18-11, 21-20, 29-20, 9-15). A Szolnokból Warner 22/3, Badzim 18/12, és Pongó Máté 11/9, míg a Kaposvárból Curry 20/12, Rivers 15/9, és Aiken 11/3 jutott tíz pont fölé.

Szombaton (09.19.) 18 órakor az ASE – Szolnoki Olajbányász összecsapásra kerül sor.