Morgen Ferdinánd-emléktorna: Itthon tartotta a kupát az ASE

A VIII. Morgen Ferdinánd-emléktorna utolsó játéknapján a Kaposvári KK és az Atomerőmű SE csapatai léptek pályára. A KKK az első meccsen kikapott a Szolnoktól, míg a paksiak győztek a Tisza-partiak ellen. A somogyi alakulatból combsérülés miatt hiányzott Heindlein Roland, míg az ASE-ban nem lépett pályára a kézsérüléssel bajlódó Baker, és a bokáját fájlaló Shepard.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az első percekben Lóránt pontjaival tartotta a lépést a paksi csapat, azonban két triplával, és egy 2+1-es akcióval 13-6-ra elléptek a kaposváriak. Gyorsan sikerült egyenlíteni, Jackson és Gulyás közelről, Valerio Bodon távolról talált be a gyűrűbe. Elég volt pár figyelmetlenség, és újra a kék-fehérek vezettek 18-13-ra. Eilingsfeld triplájával csökkent a különbség, majd Jackson volt eredményes közelről és büntetőből, átvette a vezetést az Atom. Eilingsfeld újabb hármasával, majd büntetőivel nőtt az előny, majd Valerio Bodon révén tíz pontra nőtt az előny.

A második negyed Valerio Bodon negyede volt, a fiatal játékos közelről és távolról is betalált, lepattanókat szedett, 12 pontot szorgoskodott össze. Kovács Ákos és Jackson is hozzátett a pontokhoz, majd a csereként pályára lépő Velkey három triplája után már 30-66-ot mutatott az eredményjelző. Az első félidő Lóránt büntetőivel és 34 pontos ASE előnnyel zárult.

A nagyszünet után felforgatott csapatot küldött pályára Braniszlav Dzunics, lehetőséget kapott Kalmár Viktor és Verasztó Péter is. Egy ideig Capers volt a gólfelelős, Velkey újabb triplát süllyesztett el, majd Eilingsfeld, Gulyás és Lóránt is pályára lépett, és pontokat szerzett. Ez a tíz perc kevesebb pontot hozott, mint az első kettő, de így is tovább nőtt a két csapat közt a különbség.

Az utolsó negyedre már eldőlt minden, a fiatalok közül Pajor Dávid is lehetőséget kapott, csakúgy, mint a vendégeknél Takács és Hock. Az utolsó találat Valerio Bodon triplája volt, mellyel feltette a pontot a mai szereplésére.

Kaposvári KK – Atomerőmű SE 64-109 (23-31, 11-37, 14-23, 16-18). Az ASE pontszerzői: Valerio Bodon 25/12, Eilingsfeld 17/6, Lóránt 16/3, Velkey 15/15, Jackson 11, Kovács Ákos 8, Gulyás 6, Capers 6, Verasztó 3, Kis Raul 2.

A tornát az ASE nyerte, második a Szolnoki Olajbányász, harmadik a Kaposvári KK csapata lett. A legjobb 23 éven alulinak járó trófeát Valerio Bodon Vincent kapta.