Edzőváltás a Paksi FC-nél

Osztermájer Gábor. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív
Osztermájer Gábor. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív

Más munkakörbe helyezték a Paksi FC első osztályú labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, Osztermájer Gábort és segítőjét, Sárai Györgyöt. Osztermájer Gábor és stábja 2019. november 4-én, a folyamatosan fejlődő és egyre szebb eredményeket elérő utánpótlás-szekcióból fellépve vette át az NB I.-es csapat vezetését. Bár a szakmai stábnak egy számukra teljesen új szerepkörrel kellett hirtelen megbirkózniuk, nagyszerű játékosaikkal karöltve kiváló kétharmad bajnokságot produkáltak, melynek a végén a klub megőrizhette legfelsőbb osztályú tagságát. Ezt követően Osztermájer Gábor folytathatta munkáját a 2020/2021-es bajnokság indulásakor is, ami már sajnos nem sikeredett olyan fényesre.

Négy forduló elteltével eddig mindössze egy pontot sikerült szerezniük az OTP Bank Ligában, illetve a múlt hétvégén indult MOL Magyar Kupa első párharca sem volt igazán olajozott. Fontos azonban hozzátenni, hogy a klub első számú csapatát már több mind két hete a hónap elején diagnosztizált megannyi pozitív koronavírus-teszteredmény sújtja, melyek ellenfeleiket leszámítva senki dolgát nem könnyítették, könnyítik meg, áll a Paksi FC közleményében.

Mint írják, az NB I.-es gárda kispadját a mai naptól (09.22.) Bognár György és stábja veszi át. A volt ötvenszeres válogatott labdarúgó tizenhét évet felölelő profi pályafutását követően, huszonhárom éve treníroz csapatokat. Ez idő alatt több kiváló és taktikus gárdát tett már össze, valamint többször dolgozott szakmai igazgatóként is. Az új vezetőedző Budaörsről teszi át székhelyét Paksra, kinevezése pedig első körben az idei szezon végéig szól, áll még a közleményben, ami ide kattintva teljes terjedelmében olvasható.