Nagyot küzdve szerezte meg újabb győzelmét az ASE

Sopronban lépett pályára bajnoki mérkőzésen az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata. A játékoskeret annyiban változott, hogy Kis Raul játékára már számíthatott Braniszlav Dzunics, Gulyás Milánéra viszont nem.

A hazaiak rajtoltak jobban, egy távoli és egy büntetőtalálat után 4-0-ra vezettek. Másfél perc után Jackson egy triplával kezdte a paksi pontgyártást, utána Valerio Bodon, majd Eilingsfeld volt eredményes közelről, 4-7-re változott az állás. Visszavette a vezetést az SKC, de nem sokáig, Shepard révén újra a piros-kékeknél volt az előny. Még a negyed felénél sem jártunk, amikor Valerio Bodon begyűjtötte harmadik személyi hibáját, leült a padra. Ezután felváltva estek a találatok, Eilingsfeld büntetője után 12-12-t mutatott az eredményjelző. Egy három plusz egyes akcióval növelte előnyét a hazai csapat, majd Borisov is bevágott egy hármast, hét ponttal elhúzott a Sopron. Jól hajrázott a Paks, egy duplával és Jackson kettő plusz egy találatával két pontra zárkóztak a tízedik perc végére.

A második negyed elején állva hagyta ellenfelét az ASE, két perc alatt egy 7-0-s rohammal – Verasztó szép pincért dobott –, időt kértek a hazaiak. Felpörögtek a vendéglátók, kezdték ledolgozni a hátrányt, Kis Raul triplájára kilenc pont jött válaszként, már 35-32-re ők vezettek. Valerio Bodon kettő plusz egy találata és Shepard közelije után csak egy kétpontos volt a válasz a Soprontól, előnnyel vonulhatott az öltözőbe a paksi csapat.

A harmadik felvonás elején kicsit szellősen védekezett az ASE, két távoli is a gyűrűjükben landolt, ekkor egy kis hullámvölgybe kerültek, a huszonötödik percben már hat ponttal ellépett az SKC. Capers két ziccerrel és két büntetővel egalizált, majd Jackson volt eredményes távolról és közelről, 11-0-s rohammal ötpontos előnyt szerzett az Atom. Verasztó is dobott egy hármast, de a hazaiak is szereztek egyet a harmincadik perc végén, kétpontos paksi előnnyel zárult a negyed.

A negyedik játékrészben sorra maradtak ki a helyzetek, a hazaiak viszont betaláltak, és átvették a vezetést. Hatalmas küzdelem volt minden labdáért, gyűltek a személyi hibák, de csak paksi oldalon. Az első soproni személyire kerek hat percet kellett várni. Shepard révén átvette a vezetést az ASE, de szívósan és keményen játszva visszajött a meccsbe a vendéglátó. A harminckilencedik percben Capers hármasa, majd Jackson közelije és két büntetője révén hét pontot szerzett a Paks, válasz pedig már nem érkezett rá. Ismét nagyot küzdve szerezte meg újabb győzelmét Braniszlav Dzunics csapata.

Sopron KC – Atomerőmű SE 76-82 (21-19, 18-21, 19-20, 18-22).
Valerio Bodon 5, Eilingsfeld 5, Shepard 22, Capers 15/6, Jackson 27/6, Pajor-, Velkey-, Kis Raul 3/3, Verasztó 5/3.

Jan Pavlik szakosztályelnök a következőket mondta a mérkőzésről: Nem tudtunk rendesen felkészülni a mérkőzésre, csak két edzésen tudtunk öt az öt ellen gyakorolni, mivel Gulyás Milán is kiesett a rotációból. Leginkább annak köszönhető a győzelem, hogy több energiát tudtunk mozgósítani, és igyekeztünk végig fegyelmezetten játszani. A fiatalokat külön kiemelném, Verasztó 37, Pajor 35 percet játszott a felnőtt meccs előtt az U20-as csapatban, és a nagyok között is hasznosak voltak.

A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív