December ötödikén játszanak, ha nem jön közbe semmi

Tegnap jött a hír, hogy ismét karanténba kellett vonulnia az ASE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapatának. Mint azt már megírtuk, kedden (11.03.) Körmenden játszottak bajnoki mérkőzést Braniszlav Dzunics tanítványai, és csütörtökön (11.5.) jött a hír, hogy a vasiak egyik játékosának pozitív lett a koronavírustesztje. Az ÁNTSZ elvárásai szerint a paksi játékosok közül újra tíznapos karanténba vonultak azok, akik a pályán találkoztak a vírusfertőzött sportolóval. A részleteket Jan Pavlik szakosztályvezető mondta el a Paksi Hírnöknek.

– Jövő hét péntekig (11.13.) lesz karanténban Eilingsfeld János, Justin Jackson, Kis Raul, Winston Shepard, Valerio Bodon Vincent, Kevin Capers és Velkey János, tesztelni elvileg nem kell őket a karantén lejártakor, de mi megcsináltatjuk valamikor a jövő hét elején. Meglátjuk, hogy milyen lehetőségeink lesznek, a szigorítás óta nem egyszerű teszteléshez jutni. A következő meccsünk a Kaposvár ellen lenne, de előtte való nap jövünk ki a karanténból, ezért az elmarad, utána pedig a válogatott mérkőzések miatti szünet következik. Ez idő alatt nem játszunk, biztos, hogy nem vállalunk be mérkőzést, kötelezni pedig nem lehet rá. Vincentnek elszakadt a bokaszalagja a körmendi mérkőzésen, most azt mondom, ha marad a pályán, benne volt a meccsben, hogy fordítani tudunk. Nagyon ment neki a játék, szinte „szárnyalt” a pályán, de most jó pár hét kihagyás vár rá.

A szakosztályvezető azért jó híreket is tudott mondani: Így, hogy Körmenden Gulyás Milán, Verasztó Péter és Kalmár Viktor nem találkoztak a pályán a vírusfetőzött játékossal, játszhattak az NBI/B zöld csoportjában, a Bonyhád színeiben. Legyőzték 86-83-ra a Horváth Ákos vezette Újpestet, Milán 23, Péter 12, Viktor 7 pontot szerzett. Hétvégén a Debrecennel, majd a Békéscsabával mérkőznek, ez jó lehetőség, hogy Milán újra formába lendüljön.

Pillanatkép egy korábbi mérkőzésről. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Pillanatkép egy korábbi mérkőzésről. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A decemberi folytatásról és a bajnokságról a következőket mondta Jan Pavlik: Őszintén megmondva, nem foglalkozok a decemberi Pécs elleni meccsel, tegnap is annyi minden történt egy óra alatt, hogy abszolút felesleges bármit is tervezni. Lehet, hogy éppen a Jászberénnyel fogunk játszani akkor, és nem a Péccsel, vagy éppen mással. Jövő héten lesz a MKOSZ elnökségi ülése, és már több javaslat is van a járványhelyzet kezelésére. Már javasoltam, hogy hozzanak létre egy közös platformot, ahova minden csapatból egy ember beírná az aktuális történéseket, pontosan lehetne tudni, hogy éppen melyik csapat szabad, vagy mikor tud legközelebb pályára lépni, és hasonlók, így rugalmasabb lenne a kommunikáció. Valószínű, hogy így nem fogjuk tudni befejezni a bajnokságot, ha nem változik semmi.