Hamarosan indul a Gasztromegye

Települései által az egész megyét – a gasztronómia tükrén keresztül – bemutató sorozatot indít a Tolna Megyei Önkormányzat Gasztromegye címmel. Az egy-egy településre fókuszáló kisfilmeket kéthetente pénteken teszik majd közzé a megyei önkormányzat Facebook-oldalán 19 órakor. A sorozat célja, hogy felfedje a Tolna megyei falvak és városok kulináris kincseit, írják a Tolna Megyei Önkormányzat sajtóközleményében.

A Gasztromegye című videósorozat elkészítése a minőség, a szórakoztatás és az értékőrzés jegyében zajlik. A közösségi médiában látható videók segítenek felfedezni a megye kevésbé ismert településeit, és azok tradicionális fogásait. Emellett a közösségek nevezetességei, értékei, és helyenként akár egy-egy ismertebb személyiség is megjelenik majd.

A Tolna Megyei Önkormányzat régóta elkötelezett a helyi értékek ügyét illetően. A megye pedig nem csupán természeti kincsekben, épített örökségben gazdag, hanem a gasztronómia területén is.

Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke emlékeztetett: a megye ciklusprogramja a TOLNA109 koncepcióra épül, amelynek lényege, hogy a megye egészének gyarapítása és egységbe hívása az új éra fő feladata. Ennek értelmében nemcsak fejlesztési forrásokkal támogatjuk közösségeinket, hanem értékközpontú akciókat is szervezünk az összetartás jegyében. A Gasztromegye a legújabb kezdeményezésünk, jelentette be.

A sorozat révén – Tolna megye 109 településének sorában – elsőként Madocsára látogathatnak el. Figyeljék a Tolna Megyei Önkormányzat Facebook-oldalát.

Kép: Tolna Megyei Önkormányzat
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat