Győzelem az edzőmérkőzésen

A válogatott szünet miatt edzőmeccset játszott a Gesztenyés úton az Atomerőmű SE a PVSK-Veolia csapata ellen. Mindkét oldalon tíz-tíz játékosból gazdálkodhattak a vezetőedzők, a paksi csapatból hiányzott a bokasérülésből lábadozó Valerio Bodon Vincent, a válogatotthoz bevonuló Eilingsfeld János, a kisebb sérüléssel bajlódó Justin Jackson, valamint Gulyás Milán.

Pupp Bence triplájával indult a mérkőzés, egy dupla jött válaszul. Fokozatosan elhúzott a hazai társaság, de Lóránt távolija után jött egy megtorpanás, és a negyed közepére 14-12-re felzárkóztak a vendégek. A fiatalok közül Kalmár, majd Verasztó is betalált. Szívósan tapadt a Pécs, kiegyenlített lett a játék, az utolsó találatot a fekete-fehérek szerezték.

Lóránt és Shepard révén előnyre tett szert az ASE, Kovács Ákos közelije után időt kértek a vendégek, 40-33-at mutatott az eredményjelző. Percekig csak magyar játékosok voltak a pályán a paksi csapatban, amely Velkey, majd Verasztó pontjaival őrizte előnyét. A végjátékban Lóránt hárompontos találatára hárompontos volt a válasz, megint a vendégeké volt az utolsó találat.

Két Budimir triplával indult a harmadik felvonás, átvette a vezetést a PVSK. Kevés találat esett a következő percekben, egészen a huszonhatodik percig kellett várni, hogy Capers 2+1-ével visszavegye az előnyt az ASE. Ezután felváltva vezettek a csapatok, Pupp közelije után 74-70 volt az állás, de ezúttal sem sikerült megúszni kapott pont nélkül az utolsó percet.

Az utolsó negyed közepéig még tartotta a lépést a vendég, ekkor Kis Raul 2+1-ével növelte előnyét az Atom. Capers, Lóránt, majd Shepard is betalált, majd Kovács Ákos egy triplával és egy duplával lezárta a mérkőzést.

Megérdemelten győzött a paksi csapat, jól jött ez az edzőmérkőzés, több hazai játékoson is meglátszott a sok kényszerpihenő.
Atomerőmű SE – PVSK-Veolia 98-88 (28-28, 25-21, 21-24, 24-15). ASE: Shepard 19, Lóránt 22/9, Baker 6, Kovács Ákos 7/3, Kalmár 7, Pupp 7/3, Capers 18/6, Kis Raul 3, Verasztó 5, Velkey 4/3.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com