Vegyél helyit! online adventi vásár

Az idei évben elmarad a megszokott paksi adventi vásár, helyette online formában rendezik meg az eseményt. A cél a kapcsolatteremtés és a helyi termelők támogatása.

– Gondolkodtunk rajta, hogyan segíthetnénk az árusoknak és szolgáltatóknak, így a Vegyél hazait! országos kezdeményezésből kiindulva, mi megcsináljuk a Vegyél helyit!, vagyis az online paksi adventi vásárt – tájékoztatott Kiss-Fodor Melinda, kulturális szervező.

Kiss-Fodor Melinda kulturális szervező Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Csengey Dénes Kulturális Központ dolgozói létrehoztak egy Facebook-csoportot, ahol megismerhetjük a különböző árusokat és portékájukat. A kínálat széles, a megrendelhető termékek között találhatunk ékszereket, különböző textileket, mézeket, szappanokat vagy akár sajtokat is. Jelenleg húsz szolgáltató működik, de várják a további jelentkezőket, akik szívesen megmutatnák a saját termékeiket. Az akcióban való részvétel egyedüli feltétele, hogy az árusok maguk rendezzék a köztük és vásárlók közti a termékekek adás-vételét.

– A termelőknek van saját oldaluk is, ahol tudnak árusítani, de úgy gondoltuk, legyünk együtt, úgy ahogy advent idején is lettünk volna, fogjuk össze őket, és együtt is mutatkozzanak be – tette hozzá Kiss-Fodor Melinda.

Az oldal egészen az adventi időszak végéig aktív marad. A csoportba való belépés meghíváshoz kötött: https://www.facebook.com/groups/375305407132655