Rólunk

A Telepaks Médiacentrum Nonprofit Kft. által működtetett Paksi Kistérségi Televíziót 1992-ben alapította Paks Város Önkormányzata és a Paksi Atomerőmű. A jelenleg százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő médium sugárzó jele 20 kilométeres körzetben, az UHF 60-as (786 mHz-es) csatornán fogható, valamint a Tarr Kft.-vel kötött szerződés alapján 24 órás adása Pakson és a kistérség 14 településén –  Dunaföldváron, Bölcskén, Madocsán, Dunaszentgyörgyön, Pusztahencsén, Györkönyben, Gerjenben, Nagydorogon, Pálfán, Sárszentlőrincen, Kajdacson, Bikácson és Németkéren – is látható. Rövidesen szinte minden paksi és térségi háztartásban kábelen is elérhető lesz a Telepaks műsora, ugyanis tárgyalásokat folytatunk Magyarország egyik legnagyobb kábelszolgáltatójával, a Magyar Telekom Nyrt.-vel, így elérhetőségünk tovább bővül.

A 24 órás adásidőből 16 és fél órában képújság jelentkezik, melyre azonnal felkerülnek a tájékoztató anyagok, felhívások, reklámok. Napi hét és fél órában saját gyártású műsorok láthatók a képernyőn. A napi friss híradóban Paks és a kistérség eseményeiről informálódhatnak a televíziónézők, a tematikus magazinműsorok a közélet, az energetika, a sport, a vallás, a kultúra, az oktatás, az egészségügy és a mezőgazdaság területén zajló aktualitásokról tájékoztatnak.

A televízió tagja a Helyi Televíziók Országos Egyesületének, így a Pakson gyártott anyagok az ország 81 helyi televíziójának műsorában megjelenhetnek, főként az energetika, a turizmus és a gazdaság területéről készített tudósítások, emellett az MTVA engedélyével másodközlésben a Paksi FC NB I.-es labdarúgócsapatának valamennyi mérkőzése, illetve az Atomerőmű Sportegyesület élvonalbeli kosárlabdacsapatának mérkőzései is szerepelnek a műsorrendben.

A televízió adása az új paksi városi arculatnak megfelelően kialakított weboldalunkon online is látható, az internetes felületen műsoraink visszakereshetők.  Valamennyi saját gyártású tudósítás és magazinműsor felkerül a legnagyobb közösségi oldalra, a Facebook-ra, valamint a www.youtube.com internetes oldalra is.

A Telepaks Médiacentrum Nonprofit Kft. égisze alatt működik a Paksi Hírnök szerkesztősége. Az ingyenes városi újság kéthetente 4550 példányban kerül ki a nyomdából, így minden paksi háztartásba eljuthatnak a lapban közölt tudósítások, tájékoztatók, a közéleti, az energetikai, a kulturális, az egészségügyi és a sporthírek. A Paksi Hírnök hat éve online felületen is elérhető: a www.paksihirnok.hu internetes oldalon minden Pakson történt és a várossal vagy a városban élőkkel kapcsolatos esemény azonnal elolvasható.

Folyamatos és jól működő a kapcsolat az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel és a Paks II. Zrt. projekttársasággal. A híradókban és a magazinműsorokban is rendszeresek az időszerű eseményekről, tervekről szóló beszámolók. A 24 órás adásidőnek köszönhetően azonnali tájékoztatási lehetőséget biztosítunk a régió lakossága felé.

A Telepaks Médiacentrum legfőbb célja a nézők és az olvasók hiteles, objektív és széles körű tájékoztatása, valamint a helyi értékek bemutatása és megőrzése.