Hatályba léphetnek enyhítő intézkedések

Már több mint 3,5 millióan részesültek védőoltásban, így szombattól (04.24.) hatályba léphetnek az új rendelkezések – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki (04.23.) online sajtótájékoztatón, írta meg az MTI.

Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese. Fotó: koronavirus.gov.hu/MTI

Kiss Róbert hozzátette, hogy erről a belügyminiszter pénteken (04.23.) közigazgatási határozatot tesz közzé a Magyar Közlönyben. A teraszok és kerthelyiségek reggel öt óra és este fél tíz között lehetnek nyitva, a vendégeknek ott nem kell maszkot viselniük, a vendéglátóhelyek belső területein viszont igen. Az üzemeltető és alkalmazottai viszont az üzlet teljes területén kötelesek maszkot hordani – ismertette. Hangsúlyozta, hogy hatályban maradnak a maszkviselési kötelezettségre, a rendezvényekre, a szálláshelyekre, a szabadidős létesítményekre, a felsőoktatási intézményekre vonatkozó védelmi intézkedések, valamint a kijárási tilalom. A vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek esti zárása után mindenkinek vissza kell érnie a kijárási tilalom kezdetéig a lakóhelyre, tartózkodási helyre, szálláshelyre – mondta Kiss Róbert.