Közeledik az iskola – Folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is

Fotó: koronavirus.gov.hu

A 12-17 éves korosztályban eddig közel 200 ezren regisztráltak oltásra és 162 ezren (81%) már fel is vették azt. Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét, legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg. Az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra vagy a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető. Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 év közöttiek oltására, a Pfizer és a Moderna, írják a koronavirus.gov.hu honlapon.

A gyermek regisztrációját a szülőnek van joga elvégezni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, TAJ-számát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit. Ha a szülő saját emailcímével korábban már regisztrált oltásra, akkor gyermekének regisztrációjához új emailcímet kell létrehoznia.

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online időpontot foglalni kórházi oltópontra az eeszt.gov.hu honlapon. Ez esetben a regisztrált gyermek TAJ-számával tudnak belépni az időpontfoglalóba.

A teljes cikket, további fontos információkkal ide kattintva olvashatják.