Süli János a Fidesz-KDNP jelöltje a Tolna megye 3. körzetben

Süli János az őt jelölő pártok képviselőivel. Fotó: Vida Tünde
Süli János az őt jelölő pártok képviselőivel. Fotó: Vida Tünde

A térség fellendítéséért szeretne országgyűlési képviselőként is dolgozni, a szakmai munkára koncentrálni Süli János tárca nélküli miniszter. Minderről a FIDESZ és KDNP térségi szervezeteinek közös értekezletén beszélt a paksi Energiaházban.

Még 2017 decemberében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelentette be, hogy Süli János lesz a Tolna megyei 3. számú egyéni választókerületben a Fidesz és KDNP közös jelöltje.

Süli János azt mondta, a jelenlegi képviselővel, Hirt Ferenccel megállapodtak a jövőbeni munkamegosztásról, ő az országgyűlési képviselői munka szakmai feladatait végzi, Hirt Ferenc, mint választókerületi elnök, az alapszervezetekkel való kapcsolattartást vállalja.

Akárcsak a miniszteri munkában, úgy a későbbiekben is a teljes térség, települések tucatjainak, érdekeit szem előtt fogja tartani, húzta alá a jelölt hangsúlyozva, hogy csak a feladatára koncentrál, nem kíván foglalkozni a riválisokkal. Azzal azonban tisztában van, hogy az atomerőmű és az ő munkája a kampány során a kritikák kereszttüzében lesz majd.

Süli János aláhúzta: nem két lovat akar megülni, hanem – akárcsak, amikor polgármesterré választották – a szavazók ezreit maga mögött tudva, ez által megerősödve végezni munkáját az erőműberuházásért felelős miniszterként.

– Abban bízom, hogy aki ismeri az életutamat, most is rám szavaz – reagált arra a felvetésre, hogy polgármesterként sok baloldali választó bizalmát is elnyerte. Hozzáfűzte, akárcsak városvezetőként, úgy a parlamentben is mindenki számíthat rá.