Rólunk

A TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft. által működtetett Paksi Kistérségi Televíziót 30 éve alapította Paks Város Önkormányzata és a Paksi Atomerőmű. A jelenleg 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő médium sugárzó jele 20 kilométeres körzetben, az UHF 60-as (786 mHz-es) csatornán fogható. A Tarr Kft. kínálatában 24 órás adása Pakson és a kistérség 14 településén látható, illetve a Magyar Telekom Nyrt. IPTV rendszerén is elérhető.

A televízió 24 órás adásidejéből 16 és fél órában képújság jelentkezik, melyre azonnal felkerülnek a tájékoztató anyagok, felhívások, reklámok. Napi hét és fél órában saját gyártású műsorok láthatók a képernyőn. Hétköznap esténként jelentkező híradóinkban Paks és a kistérség eseményeiről informálódhatnak a televíziónézők, a tematikus magazinműsorok a közélet, az energetika, a sport, a vallás, a kultúra, és az életmód területén zajló aktualitásokról tájékoztatnak.

A TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft. égisze alatt működik az ugyancsak 1989-ben alapított Paksi Hírnök szerkesztősége. Az ingyenes önkormányzati újság kéthetente 4550 példányban kerül ki a nyomdából, így minden paksi háztartásba eljuthatnak a lapban közölt tudósításokon keresztül a város hírei.

A televízió műsorai, adása és a Paksi Hírnök lapszámai, tudósításai a paksi városi arculatnak megfelelően kialakított weboldalunkon, a www.telepaks.net oldalon online is láthatók, visszakereshetők. A TelePaks valamennyi saját gyártású tudósítása és műsora felkerül a legnagyobb közösségi oldalra, a Facebook-ra, valamint a www.youtube.com internetes oldalra.

A televízió tagja a Helyi Televíziók Országos Egyesületének, így a Pakson gyártott anyagok az ország 81 helyi televíziójának műsorában megjelenhetnek, főként az energetika, a turizmus és a gazdaság területéről készített tudósítások, emellett az MTVA engedélyével másodközlésben a Paksi FC NBI.-es labdarúgócsapatának valamennyi mérkőzése, illetve az Atomerőmű Sportegyesület élvonalbeli kosárlabdacsapatának mérkőzései is szerepelnek a műsorrendben.

Folyamatos és jól működő a kapcsolat az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel és a Paks II. Atomerőmű Zrt.-vel. A híradókban és a magazinműsorokban is rendszeresek az időszerű eseményekről, tervekről szóló beszámolók. A 24 órás adásidőnek köszönhetően azonnali tájékoztatási lehetőséget biztosítunk a régió lakossága felé.

A TelePaks Médiacentrum legfőbb célja a nézők és az olvasók hiteles, objektív és széles körű tájékoztatása, valamint a helyi értékek bemutatása és megőrzése.