Készülnek a tervek a támfalomlás helyreállítására

Szabó Péter polgármester és Hum Ferenc osztályvezető a sajtótájékoztatón. Fotó: Telepaks
Szabó Péter polgármester és Hum Ferenc osztályvezető a sajtótájékoztatón. Fotó: Telepaks

Elkezdődik a tervek elkészítése a hatos út melletti támfalomlás helyreállítására – erről tájékoztatta az önkormányzatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A partfalvédelmi és a csapadékvíz-elvezetési munkák, az eljárások lefolytatása után, a jövő év közepén indulhatnak.

Két éve indult meg és omlott le a löszfal a volt vasútállomással szemben. A hatos út érintett szakaszán azóta van érvényben félpályás útlezárás és jelzőlámpás forgalomirányítás. Az út a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tulajdonában van, ezért az önkormányzat nem kezdhette meg a probléma megszüntetését, azonban folyamatosan egyeztettek az útkezelővel a mielőbbi helyreállításért.

– Most érkezett meg a városházára az értesítés, hogy kiválasztották a tervezőt: az UNITEF-83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt.-t bízták meg a kiviteli tervek elkészítésével – tájékoztatott Szabó Péter. Paks polgármestere azt is elmondta, hogy a folyamat a lakosságot is érinti, hiszen a cég hamarosan elkezdi a geodéziai méréseket és a talajmechanikai vizsgálatokat a magántulajdonban lévő területen.

– A tervek októberre készülnek el, ezt követően indul el az engedélyezés, a közbeszerzési eljárás, majd (ha a forrás biztosított lesz) a kivitelezési munka, melynek keretében partfalvédelem és csapadékvíz-elvezető rendszer épül, várhatóan a jövő év közepén – tudtuk meg Hum Ferenctől, az önkormányzat műszaki osztályának vezetőjétől.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztató levele megtekinthető a városháza földszinti hirdetőtábláján illetve elektronikusan megkérhető a heva@paks.hu e-mail címen.