Egy doboznyi szeretet karácsonyra

Dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója (b.) és Szabó Péter, Paks polgármestere (j.) tájékoztatnak a karácsonyi jótékonysági akcióról. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója (b.) és Szabó Péter, Paks polgármestere (j.) tájékoztatnak a karácsonyi jótékonysági akcióról. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és Paks Város Önkormányzata 2018-ban is megszervezik a hagyományos karácsonyi jótékonysági ajándékcsomag-gyűjtést, jelentette be sajtótájékoztatón Szabó Péter, Paks polgármestere, és dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.

Aki csatlakozni szeretne a tizedik évfordulóját ünneplő kezdeményezéshez annak nincs más dolga, mint megtölteni egy vagy több cipősdobozt ajándékkal, ráírni, hogy milyen korú és nemű gyermeknek szánják, majd eljuttatni valamelyik gyűjtőpontra. – A gyerekeknek elsősorban meleg ruhákat, írószereket, tisztálkodási szereket, játékokat, édességeket várnak, a családoknak pedig tartós élelmiszereket, mondta Szabó Péter polgármester, kiemelve nagy öröm, hogy ismét az atomerőművel közösen hirdetik meg az akciót. Dr. Kovács Antal is beszélt a város és az atomerőmű együttműködéséről, mint mondta, mindig van olyan cél, ahol összefogva dolgozunk, ilyen ez az akció is. Hozzátette, hogy tapasztalataik szerint nagy mennyiségű tartós élelmiszer gyűlik ilyenkor össze, de azt kérik, hogy mivel a legfontosabb a gyerekek öröme, kerüljön mellé mindenhonnan egy kis édesség is.

Az elkészült ajándékcsomagokat 2018. december 13-ig lehet leadni az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.területén a Tájékoztató és Látogatóközpontban hétfőtől péntekig 8-tól 15 óráig, valamint az F2 portánál lévő gyűjtőponton munkanapokon 5.30-tól 8 óráig, emellett a Tourist Info Paks irodában és Agricum üzletben, a Városházán, a Csengey Dénes Kulturális Központban és a városi Adventi udvarban.

Annak érdekében, hogy azok is segíteni tudjanak, akiknek nincs ideje ajándékkészítésre, az idei évben is lehetőség nyílik pénzbeli adományozására, amit az atomerőmű F1-es és az F2-es portáján, valamint a Városháza földszintjén kihelyezett gyűjtőurnákba lehet elhelyezni 2018. november 26. és december 13. között.

Az összegyűjtött adományokkal a Paksi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a Segítők Háza, a Paks Kistérségi Szociális Központ Fogyatékosok Nappali ellátását biztosító szervezete és a Katolikus Karitász munkáját segítik.

Az akcióról további információ kérhető az atomerőmű MSZO személyzetfejlesztési csoport munkatársaitól az 50-09-es telefonszámon, illetve Paks Város Önkormányzatánál a 75/830-626-os telefonszámon.

A kép illusztráció. Fotó: TelePaks
A kép illusztráció. Fotó: TelePaks