Ennyi ajánlásra van szükség a jelöltséghez

Megállapította a helyi választási iroda vezetője az egyes jelöltségekhez szükséges ajánlások számát Paks településen a 2019. október 13-ra kitűzött önkormányzati választások vonatkozásában. Az erről szóló közlemény a paks.hu honlapon elérhető, ide kattintsanak.

Mint a közleményben olvasható, az egyéni listás és egyéni választókerületi jelölt, valamint polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője állapítja meg a szavazást megelőző 66. napon. Egyéni választókerületi képviselőjelölt az, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánlott. Polgármesterjelölt az, akit a 10 ezer lakost meghaladó, de 100 ezer vagy annál kevesebb lakosú település esetén legalább 300 választópolgár jelöltnek ajánlott.

A paks.hu honlapon a helyi választási iroda egy másik közleménye is megjelent. Ez a 2019. évi önkormányzati és nemzetiségi választás során a szavazás helyéről, idejéről és a szavazás módjáról szól. Ide kattintva elérhető.

A kép illusztráció. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/ archív felvétel
A kép illusztráció. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/ archív felvétel

Ahogy azt korábban megírtuk, augusztus 24-től vehetik át az ajánlóíveket a jelöltek és a jelölőszervezetek a helyi választási irodában. Ettől a naptól indul a 2019. évi helyhatósági választás kampányidőszaka. Pakson 2019-ben is nyolc egyéni körzetben választanak a szavazók önkormányzati képviselőket, és három listás helyről döntenek voksaikkal.