Végső búcsú Glósz Lajostól

Életének 87. évében elhunyt Glósz Lajos. A Paksi Vak Bottyán Gimnázium egykori igazgatóját, a város Pro Urbe-díjas polgárát Paks Város Önkormányzata saját halottjának tekinti, közölte június 15-én a Paksi Polgármesteri Hivatal.

Glósz Lajos nyilvános búcsúztatását egykori iskolája, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium díszudvarán tartják 2020. június 25-én 18 órakor. A város nevében Szabó Péter polgármester búcsúzik, aki nemcsak tanítványa, hanem később kollégája is volt, és 2017-ben a pedagógusnapon ő adhatta át a hajdani igazgatónak a gyémántdiplomát. Az egykori kollégák és a gimnázium nevében Mittler József korábbi igazgató-helyettes mond emlékező beszédet. Glósz Lajos hamvait családi körben, Budapesten helyezik majd végső nyugalomra.

Glósz Lajos történelem-földrajz szakos tanárként 1957-ben kezdte meg tanári pályafutását. A Vak Bottyán Gimnáziumban az igazgatói teendőket 1970 és 1994 között látta el. Tanárként, igazgatóként egyaránt többször részesült elismerésben, kitüntetésben. Munkásságát Paks Város Önkormányzata 1995-ben Pro Urbe Díjjal ismerte el. 2007-ben vehette át arany-, 2017-ben pedig gyémántdiplomáját. Kapcsolata nyugállományba vonulása után sem szakadt meg az iskolával, és nem köszönt el végleg a hivatásától, hiszen még nyolc éven át, 2002-ig dolgozott óraadóként.