Változások a szociális központ működésében

Korlátozásokkal, de folyamatosan biztosítja valamennyi szolgáltatását az ellátási körzetéhez tartozó húsz településen a Paks Kistérségi Szociális Központ – kaptunk tájékoztatást az intézménytől. A központ valamennyi telephelyén a belépés feltétele a testhőmérséklet-ellenőrzés és az egészségi állapotra vonatkozó nyilatkozat. Karantén esetén jelentkező ellátási, ügyintézési problémák megoldásához továbbra is segítséget tudnak nyújtani a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakemberei. Újra behívják az önkéntes segítőket, és újakat is toboroznak.

Szeptember 8-tól a Kereszt utcai Napsugár Idősek Klubja ügyfélfogadása szünetel, a Nyitnikék Fogyatékosok Klubja és a Támogató Szolgálat csökkentett ügyfélforgalommal nyújtja szolgáltatásait, a Síp utcai hajléktalanok nappali melegedője pedig új igénylés befogadása nélkül – létszámstoppal – nyújtja szolgáltatását. A Paksi Életfa Idősek Otthona konyhájáról a szociális étkeztetés kiszállítással és átmenetileg egyszer használatos dobozokkal valósul meg. Az önkormányzat támogatásával, a kiemelt rizikócsoportba tartozó paksi kliensekkel közvetlen gondozási feladatot ellátó huszonnégy munkatársnál elvégzett koronavírus-tesztek eredménye minden esetben negatív lett – írják még a központ közleményében.

Az ügyfélfogadásban az előzetes időpont-egyeztetést ajánlják, részletes tájékoztatás az intézmény központi 75/830-480 telefonszámán kérhető.

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks archív