Erősítik az erőműről alkotott pozitív képet

Irigylésre méltóan szép, rendezett a környezet az Atomerőmű Horgászegyesület háza táján. A tavak halban gazdagok, a fogási eredmények kimagaslóak. Abban, hogy mindezt elérte a város legnépesebb civil szervezete, a támogatóknak – elsősorban a Paksi Atomerőmű Zrt.-nek – kiemelt szerep jut.

fotó: TelePaks Kistérségi Televízió

Nekik mondott köszönetet pénteken este az egyesület vezetősége egy e célból rendezett összejövetel keretében. Antal Lajos elnök elmondta, hogy ez volt a tizennegyedik alkalom, hogy ily módon köszönték meg azt a támogatást, ami elősegítette a fejlődést az egyesületnél. Ugyancsak azóta, amióta a mostani vezetőség áll a szervezet élén, igyekeznek tevékenységüket az atomerőmű környezetpolitikája szerves részeként kifejteni. A kapcsolat – mint kiemelte – töretlen, abból mindkét fél profitál. A vendéghorgászok, látogatók maguk is megtapasztalják az atomerőmű környezetkímélő mivoltát, és messzire viszik nemcsak a vízterület, hanem az atomerőmű és Paks jó hírét. A horgászegyesület által gondozott terület évről évre szebb. Tavaly például a Kondor-tó környékén javítottak a közlekedési körülményeken, s a főzőhely környékén térköveztek. Ez utóbbi kulturált lehetőséget biztosít időjárástól függetlenül arra, hogy baráti, családi környezetben el is költsék a kifogott halat. Antal Lajos kiemelte, hogy a rendszeres telepítéseknek köszönhetően mindenkinek része lehet a fogási élményben. A Prelátusban összesereglett vendégeikkel saját legfrissebb élményeit meg is osztotta az elnök. A Paksi Atomerőmű Zrt.-t képviselő Cziczer János üzemviteli igazgató ilyennel nem szolgálhatott, mert – mint elárulta – a múlt évben még csak kapása sem volt. Azt is hozzátette: igaz, a tavakhoz is csak egyszer jutott ki, amit idén mindenképpen szeretne felülmúlni. Az egyesület munkájáról, a tórendszerről elismerően szólt, s megerősítette, valóban nagy szerepe van abban, hogy az atomerőműről pozitív kép alakuljon ki.

Antal Lajostól azt is megtudtuk, hogy az egyesület előtt álló legnagyobb kihívás idén az iparági horgászverseny megszervezése lesz. A rendezvény, amelyre legalább százötven versenyzőt várnak, június 17-19-e között lesz.