Helytörténeti pályázatra lehet jelentkezni

Helytörténeti pályázatra várják végzettségtől és kortól függetlenül Tolna megye történetének bármely korszakáról, politikai-, gazdasági-, oktatási-, kulturális-, közművelődési-, egészségügyi-, igazságszolgáltatási területéről, illetve hivataláról, intézményéről, vállalatáról, üzeméről, fontosabb vállalkozásáról vagy jelesebb személyiségéről írott tanulmányokat. A pályázat szempontjából különösen figyelemre méltó, hogy 2011-ben lesz a Szekszárdi apátság alapításának 950., Liszt Ferenc és Perczel Mór születésének 200. évfordulója.

Feltétel, hogy a pályamunkák egykori levelezések, iratok vagy cikkek, falukrónikák, levéltári, irattári, illetve személyi tulajdonban lévő dokumentumok felhasználásával és a források pontos meghivatkozásával készüljenek. A pályázat terjedelme minimum egy ív, azaz 22-23 oldal, oldalanként 30 sor, soronként 60 leütéssel. Falutörténet esetén a minimális terjedelem három ív. A pályázatra egészben vagy részben publikált tanulmányokat nem lehet beküldeni, szakdolgozat nem számít publikációnak.

A munkákat jeligével ellátva, egy példányban kell elküldeni a Tolna Megyei Önkormányzat Levéltárába (Szekszárd, Béla tér 1.), a dolgozat címlapján a szerző neve nem szerepelhet. A pályamű mellé, a jeligés feliratú lezárt borítékba kell elhelyezni a szerző nevét, postai levelezési, e-mail címét és telefonszámát. A munkák beküldésének határideje szeptember 10., a zsűri által megjelölt első három helyezett értékes díjat nyer: az első helyezett 80, a második 60, a harmadik 50 ezer forint jutalomban részesül. A díjazott legjobb pályamunkák megjelenését a kiírók elősegítik, illetve a közlés jogát megvásárolják.