Fegyelmi a hasmenéses akció miatt

Fegyelmi eljárást indított a klubon belül a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskeméti TE vezetősége azt követően, hogy múlt szerdán az MVM Paks elleni Liga Kupa mérkőzésen több játékos is egyszerre elhagyta a pályát. Ahogy azt korábban megírtuk, az ominózus eset a mérkőzés 30. percében történt, a hangosbemondó akkor hasmenéssel magyarázta a játékosok fizetéselmaradása, valamint részletekben történő kifizetése ellen tiltakozó akcióját.

A klub hivatalos honlapján közzétett közlemény szerint a megindított vizsgálat során felvett jegyzőkönyvek és nyilatkozatok alapján megállapítást nyert, hogy előre megbeszélt akcióról volt szó és nem hasmenésről. Erről a játékvezető is tudott, mert a mérkőzés előtt Tomislav Szivics és Balogh Béla felkereste őt és egyeztettek arról, hogyan lehet lebonyolítani az előre kitervelt akciót.

A mérkőzés videofelvételét és az elkészült jegyzőkönyveket a Magyar Labdarúgó Szövetség is bekérte, amelyek alapján a kedden ülésező fegyelmi bizottság dönt arról, indítanak-e hivatalos eljárást.