Ünnepelt az ASE kosárlabdacsapata

Fotó: Molnár Gyula

Tíz évvel ezelőtti első bajnoki győzelemét ünnepelte az ASE kosárlabdacsapata a hétvégén, a jubileumi eseményre gálamérkőzést szervezett a klub. A gálán a 10 éve bajnokságot nyert csapat játszott (többek között Terence Davis és Vaidas Jurgilas szereplésével) a Pakson bajnokságot nyert játékosok vegyes csapata ellen. Az örömjáték szünetében egy másik jubileumot is ünnepelt az Atomerőmű SE kosárlabda szakosztálya, az NB I.-be 25 éve feljutott gárdát köszöntötték a pályán.

Terence Davis, aki még mindig hihetetlenül népszerű a paksi szurkolók körében a rendezvény után a BB1.hu-nak úgy nyilatkozott már két éve nem kosárlabdázott, de nagy élmény volt számára ismét játszani a paksi csarnokban a régi játékostársakkal. A jó hangulatú, közönségszórakoztató meccset egyébként 2002 bajnokai nyerték 87-81-re.

További hír a klub háza tájáról, hogy a férfi kosárlabda NB I. első fordulójában az Atomerőmű SE hazai pályán 102–90-re győzött a Jászberény ellen a hétvégén. A paksiaknál Steven Idlet, Körtvélyesi Gergely és Vojvoda Dávid is elérte a húsz dobott pontot.