Hírek röviden

Idén huszonkettedszer írják ki az ESZI Kupát Pakson. A torna téli játéklehetőséget biztosít a kispályás, valamint a nagypályás labdarúgó bajnokságokban szereplő csapatok részére. A sorsolások után a mérkőzések december 16. és december 29. között zajlanak. A tornán profi és amatőr játékos egyaránt szerepelhet megkötés nélkül, nevezni csapatonként 45 ezer forintért lehet december 2-ig.

Iskolakóstolgatóra hívja a nagycsoportos óvodásokat szombaton a Balogh Antal Katolikus Iskola és Gimnázium. Az intézmény Kossuth Lajos utcai ebédlőjében fél 10-től 11 óráig játék, daltanulás, kézműveskedés és tízórai várja a kicsiket és szüleiket.

Innováció és a múzeumok jövője címmel Pakson rendezi meg kétnapos szakmai konferenciáját a Pulszky Társaság (Magyar Múzeumi Egyesület). A résztvevők csütörtökön a találkozónak otthont adó Atomenergetikai Múzeum megtekintése után fognak hozzá az egyeztetéshez. Egyebek mellett arra keresik a választ, hogy milyen információk, módszerek, szolgáltatások segíthetnek a múzeumok versenyképességének megőrzésében.