Sportos hírek

Osztermájer Gábor, az élvonalbeli MVM Paks utánpótlás-szakágvezetője újabb edzői diplomát szerzett, méghozzá elég speciálisat, mivel csupán pár tréner rendelkezik ilyennel az országban, a neve pedig Ifjúsági Elit A. AZ UEFA hamarosan megköveteli majd minden klubtól, hogy az utánpótlásban dolgozó vezetők rendelkezzenek ezzel. A szakágvezetőnek nem ez az első képesítése, a középfokú edzői után megcsinálta a B licencet, majd az A-t, és utána a PRO-t, most pedig az Elit A-t. Ezen kívül testnevelő tanári diplomával is rendelkezik. A legújabb minősítést Mészöly Gézával, Herceg Andrással és Szalai Lászlóval szerezte meg. A diplomának köszönhetően a világon bármely csapatot edzheti és akár egy labdarúgó-akadémiát is vezethet.

Több kudarc után ismét kikapott a zöld-fehérek utánpótláscsapata: Lengyel Ferenc egylete a ZTE gárdájától kapott ki 4:1-re. A tréner a vereség ellenére büszke a csapatra, hiszen az ellenfél soraiban válogatottak, NB I-es bajnokok, külföldiek is sorakoztak. – Az NB II. azért jó nekünk, mert ebben fejlődnek a fiúk, és jövőre az NB III-ban ezt kamatoztatni tudjuk – nyilatkozta a klubnak Lengyel. Szombaton a Tatabánya ellen lépnek pályára.

Kedden a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata harmadik alkalommal is legyőzte a Falco együttesét, így a lehető leggyorsabban búcsúztatta negyeddöntős ellenfelét. A szolnokiak egyelőre nem tudják, hogy ki ellen folytatják, ugyanis az Atomerőmű-Körmend párharc még nem fejeződött be. Az Olaj egyik legjobbja, Sead Sehovics azonban úgy érzi, a Paks lesz a következő ellenfelük. Az Atomerőmű-Körmend párharc állása 2:1 a paksiaknak, legközelebb Körmenden csapnak össze a felek pénteken. Legutóbb az ASE erőnyerő volt.