Hóhelyzet: ingyenes az M6-os (Frissítve)

A Dunántúl déli részén kialakult hóhelyzetre tekintettel ingyenessé tette a közlekedést az M6-os és az M7-es autópályán a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. – tájékoztatta az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője. Hajdú Márton elmondta, hogy az intézkedés pénteken 17 órától egészen visszavonásig a Budapestet elkerülő M0-ás körgyűrűtől a sztrádák teljes szakaszára érvényes.

Újra közlekedhetnek a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek Tolnában. A január 24-én elrendelt közlekedési tilalmat a Katasztrófavédelmi Igazgatóság január 25-én 10 órakor feloldotta. A korlátozás alá eső járművek újra közlekedhetnek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az éjszaka folyamán 24 saját és 25 bérelt géppel tisztította a megye útjait, ennek köszönhetően a megyében járhatatlan út, elzárt település nincs, az ellátásban nem voltak fennakadások. Ennek ellenére jelenleg 79 tehergépjármű várakozik a kijelölt kényszervárakozó helyek valamelyikén. A sofőrök ellátása, tájékoztatása folyamatosan biztosított.

Az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán összesen 17 hóeke és sószóró gép dolgozik a pálya tisztításán. A Gemenc Volán járatai mindenütt közlekednek a megyében, de kisebb késések mindenhol előfordulnak. A megyében pénteken nyolc közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök és tűzoltók, két busz is árokba sodródott, a mentést hamar elvégezték.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyfélszolgálatát a 74/510-490-es telefonszámon érhetik el, ezen a számon továbbra is 24 órában fogadják a beérkező hívásokat. Az ügyfélszolgálat a tolna.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu e-mail címen is elérhető.

 

Szombatra tizenhárom megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket a várható jelentős mennyiségű hó, illetve hófúvás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, Tolna megyére vonatkozóan a hófúvás miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint lassanként megszűnik a havazás a Dunántúl nagy részén. Reggelig a déli, délkeleti megyékben több mint 10 centiméter friss hó hullhat. Reggel már csak a délkeleti tájakon lehet gyenge, illetve közepes havazás.