Aranyeső Újpesten

Április utolsó hétvégéjén kezdődött meg a versenyidény a kajak-kenusoknál, ugyanis ekkor rendezték meg az A-Híd Építő Kupát. A versenyen 40 egyesület több mint ezer versenyzője, köztük három külföldi csoport vett részt, a parton pedig sok százan, telt házzal szurkolták végig az szezonnyitót, írja az ase.hu.

Az Atomerőmű SE szűk, ám annál sikeresebb csapattal képviselte magát az Újpesti-öbölben. Mind a kenusok, mind a kajakosok hoztak haza aranyérmeket, és egy ezüstérem (Török Márk Aurél) is került a hazafelé tartó buszba. Pupp Noémi és Vajda Bence kajakban, míg kenuban Koleszár Zoltán, Cseh Olivér és Hodován Dávid sem talált legyőzőre, ők állhattak a dobogó legmagasabb fokára.

Paksi siker született a csepeli vízitelepen május elsején a Vass István Emlékversenyen és az Évadnyitó Sárkányhajó Kupán is. Az idei alkalom paksi vonatkozása, hogy a masters 40-50 éves korosztályban C-1 200 méteren Viktor Endre állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A sárkányhajó viadalon a Römi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Klub „A” egysége végzett az élen, amelyben Viktor Endre és Prancz Zoltán révén szintén képviseltették magukat atomerőműves sportolók.