Pechsorozat áldozata volt Gyutai Adrián

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Mintha minden összeesküdött volna az Alpok-Adria sorozatban, az IMRC és a Magyar Bajnokságban szereplő Gyutai Adrián ellen a múlt hétvégén. A Superstock 600-as kategóriában versenyző paksi motoros előbb nullázott szombaton Mostban a második helyről indulva, majd vasárnap a tartalékblokkal végül dobogóra tudott állni, ám mindhárom sorozatban visszaesett a második helyre összetettben, írja a p1race.hu. A Tomracing Motorsport Team versenyzője abban reménykedik, hogy a két hét múlva sorra kerülő újabb Alpok-Adria futamokon már ismét a győzelemért hajthat a lengyelországi Poznanban.

A hétvégi csehországi verseny egyébként nem indult rosszul a paksi motoros számára: csak ő, és legnagyobb hazai riválisa, Chobrák János tudott 1:39-es időt motorozni a pénteki edzéseken, és ők ketten indultak az első két rajtrácsról is. A 23 éves Gyutai Adrián számára azonban a második időmérőtől kezdve semmi sem jött össze. Kezdődött azzal, hogy a szombat délelőtti kvalifikáción nem mért az időmérős eszköze. A felvezető kör után rossz helyre állt fel a rajtrácsra, majd a zsűri szerint kiugrott a rajtnál. Ezt követően üldözőbe vette Chrobákot, ám a negyedik körben az első sikánnál elesett, de a 19. helyen vissza tudott állni. A p1race.hu beszámolója szerint ettől kezdve a sérült idommal is olyan tempóra volt képes a motoros, hogy felzárkózott a 9. pozícióba, amikor kizárták a versenyből. Ugyanis a korai rajt miatt boxutca áthajtásos büntetést kapott, ám a pályabírók ezt csak rövid ideig mutatták be a versenyzőnek, majd a szabályokban foglaltakkal ellentétben nem mutatták be azt a csapatnak, és a hivatalos angol helyett cseh nyelven hívták ki a büntetése végrehajtására. Noha valamennyi elkövetett hibáját elismerte a zsűri, a döntésen nem változtattak.

Vasárnap a bemelegítő edzésen messze ő motorozta a leggyorsabb időt, ám a negyedik körben jött az újabb fekete leves: a negyedik körben szétment a motorblokk, és kigyulladt a kipufogó, így kénytelen volt kiállni, ráadásul emiatt piros zászlóval meg is szakították az edzést. Végül pót motorral minden nehézség ellenére a második helyen zárt a paksi motoros mind az Alpok-Adria, mind pedig az IMRC vasárnapi futamán.