Bor Barna volt a legjobb magyar Samsunban

Hatalmas mezőny, hatvanhét ország csaknem ötszáz dzsúdósa lépett tatamira a hétvégi török Grand Prix-n, Samsunban a magyarok közül Bor Barna szerepelt a legjobban, a paksi óriás a nehézsúlyúak versenyében a dobogó harmadik fokára állhatott fel, adta hírül a judoinfo.hu. Csoknyai László a portugál Limát intézte el ipponnal, de aztán a háromszoros pán-amerikai bajnok, a brazil Penalber elbúcsúztatta az Atomerőmű SE londoni olimpikonját. A 100 kilogrammos Cirjenics Miklós kiejtette a kétszeres olimpiai és háromszoros vb-érmes holland Grolt, de sajnos a folytatás nem alakult ilyen szépen, az orosz Omarov ipponnal állította meg a versenyzőt.

A nehézsúlyúak között Bor Barna erőnyerőként kezdett, majd ipponnal nyert a török Adiyaman ellen. A harmadik fordulóban intésekkel nyert az osztrák Allerstorfer ellen. A nyolc között a tunéziaiak klasszisa, Fajszal Dzsaballah következett, összesen hét intést hozott a meccs, ám az Atomerőmű SE versenyzője kapott eggyel többet, így Bor Barna a vigaszágon folytathatta, részletezi a honlap. A judoinfo.hu tudósítása szerint Bor ipponnal győzte le az orosz Bosztanovot, majd a bronzmeccsen intésekkel az ukrán Kammót is, így Hangyási László tanítványa a dobogó harmadik fokára állhatott. Ezzel a paksi óriás a riói olimpia felé újabb nagy lépést tett, a Törökországban megszerzett pontjaival a kvalifikációs rangsorban a tizedik helyre lépett előre.

Az olaszországi Lignanoban az ASE junior korú versenyzői is szép sikereket értek el. Pupp Réka korosztályának első idei versenyét aranyéremmel zárta, összes ellenfelét legyőzve a dobogó legfelső fokára állhatott. A 90 kg-osok mezőnyében Ohát Zalán bronzérmet szerzett, míg 60 kg-ban Bognár Péter a VII. helyet szerezte meg.