Frissítve: mégsem lesz zárt kapus a mérkőzés

A Magyar Labdarúgó Szövetség képviselői kedden rendkívüli pályabejárást tartottak a Kertész Károly Stadionban Maglódon és engedélyezték, hogy szurkolók is megtekinthessék a Maglód-Paksi FC találkozót. Korábban megírtuk, hogy zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik meg a két csapat szerdai találkozóját, miután a hazai klub későn jelzett az illetékes szerveknek, így nem kaphatott engedélyt a szurkolók beengedésére.

Ha egy klub első osztályú csapat ellen tétmérkőzést játszik, például a Magyar Kupában, akkor a rendező félnek idejében jeleznie kell a különböző szervek (ÁNTSZ, Rendőr-főkapitányság, stb) felé a mérkőzés időpontját, hogy megfelelő bejárás után a találkozó engedélyezésre kerüljön. A Maglód csak másfél héttel a találkozó előtt tudott erre sort keríteni, ami már későnek bizonyult.

A Monori Rendőr-főkapitányság nem tud kellő biztosítást adni a mérkőzésre, hiába jelezte a Paksi FC, hogy ők szurkolók nélkül érkeznének a találkozóra. Az első döntés szerint ezért kellett volna zárt kapuk mögött játszani a találkozót.