Adventi napot hirdet a paksi Jobbik

Harmadik alkalommal szervezi meg adventi napját a Jobbik Magyarországért Mozgalom Paksi csoportja. Idén december 19-én várják az érdeklődőket a paksi piactérre. A rendezvényre árusokat is hívnak, lehetőséget biztosítva a bemutatkozásra a helyi termelőknek és kiskereskedőknek. Az adventi naphoz kapcsolódóan idén is adománygyűjtő akciót hirdet a szervezet.

– Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy közvetlen környezetünkben is élnek olyan hátrányos helyzetben lévő családok és egyedülállók, akik segítségre szorulnak, és akiknek szebbé tehetjük legalább a szeretet ünnepét – fogalmazott Radócziné Hornyák Ivett. A szervező hozzátette, hogy az előző évekhez hasonlóan irodájuk nyitvatartási idejében várják az adományokat: feleslegessé vált ruhaneműt, cipőt, játékot vagy akár tartós élelmiszert. Ezeket értékesítik és a befolyt összeget csomagok összeállítására fordítják. Tavaly tizenhét család ünnepét tudták szebbé tenni ekképpen.

A programról tartott sajtótájékoztatón Horváth Zoltán, a helyi szervezet elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a Jobbik folytatni fogja kampányát a Férfiak 40 program mellett – utalva arra az Alkotmánybírósági döntésre, amelynek értelmében nem lehet népszavazást tartani a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba meneteléről. Horváth Zoltán leszögezte: ha kell, a strasbourgi emberi jogi bíróság elé viszik a kérdést.