Évet értékelt az Atomerőmű Tűzoltóság

Az Atomerőmű Tűzoltóság kiszámítható és stabil pontja az Atomix Kft.-nek – mondta Szücs Gábor, a kft. ügyvezető igazgatója, az Atomerőmű Tűzoltóság évértékelőjén. A tűzoltóság felépítéséről, főbb feladatairól, illetve az elmúlt évben elvégzett munkáról már Bőhm Péter, az Atomerőmű Tűzoltóság parancsnoka beszélt, olvasható a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. Az elmúlt év legnagyobb újdonsága az üzemi mentőszolgálat integrációja volt: az ápolók és gépkocsivezetők a tűzoltóság állományából kerülnek ki. A riasztások száma stagnál, az előző évekhez hasonlóan alakult, 2015-ben 183 alkalommal kellett vonulniuk. Bőhm Péter beszélt a gyakorlatokról, bemutatókról, továbbképzésekről, a minőségirányítási rendszer sikeres auditjáról, összegzéséből pedig kiderült, hogy Atomerőmű Tűzoltósága 2015-ben is megfelelt alaprendeltetésének és teljesítette a kitűzött célokat.

Az állománygyűlésen Gergelics István, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke hat tűzoltónak adta át a szövetség elismerését. Nyolcan kaptak szolgálati érmet az Atomerőmű Tűzoltóságnál eltöltött húsz, huszonöt, illetve harminc év szolgálatért. Az Atomerőmű Tűzoltóság Emlékérmét a kollégák szavazatai alapján 2015-ben Váncsodi Tibor érdemelte ki.

A létesítményi tűzoltóság csapatai a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által szervezett szakmai versenyeken rendre kiemelkedő eredményeket érnek el. Az igazgatósággal közös és saját gyakorlataikat is kimagasló szinten hajtják végre. Ezeket az eredményeket a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság figyelemmel kíséri és elismeri a létesítményi tűzoltóság kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársait. 2015-ben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Cseh János gépjárművezető, Lengyel Miklós szolgálatparancsnok és Tóbi József kiképzésért felelős előadó részére adott át dicsérő oklevelet dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató.  Balázs Gábor megköszönte a megye egyetlen főállású létesítményi tűzoltóságának előző évben nyújtott teljesítményét, s kiemelte, hogy Tolna megye biztonsága nem képzelhető el egy ilyen professzionálisan működő szervezet nélkül, mint az Atomerőmű Tűzoltóság.