Új eszközökhöz jutott a paksi mentőállomás

Kétmillió forint értékben jutott új mentéstechnikai eszközökhöz a Paks és Környéke Mentéséért Közalapítvány, aminek köszönhetően tovább korszerűsödött a Paksi Mentőállomás mentőautóinak felszereltsége. A fejlesztést a paksi képviselő-testület humánpolitikai bizottságának tavalyi pályázatán elnyert támogatásból és a személyi jövedelemadó egy százalékából befolyt összegből valósították meg.

Dr. Rujder Mária, a humánpolitikai bizottság elnöke elmondta, hogy az alapítvány rendszeresen pályázik, és minden esetben olyan fejlesztést hajtottak végre az elnyert forrásból, ami hozzájárul ahhoz, hogy a Pakson és a környező településeken élők ellátása a lehető legmagasabb színvonalú legyen. A szervezet a bizottság tavalyi pályázatán összesen másfél millió forint támogatást nyert el, tette hozzá.

Feil József, a közalapítvány kuratóriumának elnöke hangsúlyozta, hogy a beszerzésekről minden esetben átgondoltan dönt a kuratórium, cél a felszereltség bővítése, az elavult vagy elöregedett eszközök cseréje. Kiemelte, hogy a Paksi Mentőállomás országos szinten a legjobban felszereltek között van, ami nagymértékben köszönhető a paksi önkormányzatnak.

Ez alkalommal egy korszerű műanyag gerinchordágyat, gégetükröt, medencerögzítő övet, infúziós állványokat vásároltak, egy olyan ultrahangkészüléket, amivel a magzati szívhang ellenőrizhető, valamint egy hordágytálcát is, amin rögzíthetők az ellátáshoz szükséges eszközök. Néhánnyal ezek közül régit cseréltek újra, korszerűbbre, de van közöttük hiánypótló is, mint a medencerögzítő öv, illetve az új mentőautók speciális hordágyához rögzíthető hordágytálca.