A diákok véleményére kíváncsi a Jobbik

Megkérdezi és beviszi, képviseli a Parlamentben a fiatalok véleményét a Jobbik. Az ennek érdekében indított kampányról Paks főutcáján tartott sajtótájékoztatóján beszélt a párt ifjúsági tagozatának vezetője, frakcióvezető-helyettese. Farkas Gergely azt mondta, hogy nagyon sok szó esik az oktatást érintő problémákról, hallatják hangjukat a pedagógusok, a szülők, csak éppen a legérintettebbek, a diákok véleménye nem ismert, ezért indította el a Jobbik a Hallasd a hangod! – Hangozzon el a Te véleményed is az Országgyűlésben! elnevezésű kampányát.

– Szeretnénk bevonni a köznevelési rendszerrel kapcsolatos vitába a fiatalokat – húzta alá mondván, hogy ma Magyarországon 1,3 millió fiatal tanul, tehát széles társadalmi rétegről van szó. Sokan közülük passzívak, velük is tudatni szeretnék, hogy van lehetőség, van értelme véleményt nyilvánítani. A párt legalább százezer szórólapot készít, aktivistái több száz települést keresnek fel május közepéig és létrehoztak egy internetes fórumot is. Itt már kaptak visszajelzéseket, ezek szerint a legnagyobb gond, hogy sok a tananyag, rengeteg a tanóra, rossz minőségűek a tankönyvek, túlterheltek a tanárok – sorolta Farkas Gergely.

Horváth Zoltán, a Jobbik helyi elnöke azt mondta, soraikban kifejezetten sok a fiatal, de szeretnék ők is létrehozni az ifjúsági tagozatot. Emellett Pakson is gyűjtik a diákok az oktatást és annak körülményeit érintő véleményét, kritikai észrevételeit.