Harmadik hetébe érkezett a művészeti fesztivál

A négy hetet felölelő, tíz helyszínen zajló Paksi Művészeti Fesztivál keretében ezen a héten is számos programot kínálnak a szervezők. A rendezvények többsége ingyenesen látogatható, amelyek nem, azokat külön jelölték a programfüzetben.

Grecsó Krisztián szépirodalmi előadására várják a közönséget ma este a Pákolitz István Városi Könyvtárba. A program 17 órakor kezdődik.

Április 19-én 17 órakor irodalomterápiás lelki segítségnyújtás gyermekkorban címmel lesz biblioterápiás műhely-beszélgetés dr. Béres Judit egyetemi adjunktus, biblioterapeuta vezetésével. A programra a Csengey Dénes Kulturális Központba várják az érdeklődőket.

Április 20-án 17 órakor a Paksi Képtár Művészet 18+ elnevezésű előadására várják a közönséget. A sorozat ezen állomásán művészet és pénz címmel tart előadást Martos Gábor.

Április 22-én nyílt nap lesz a paksi szennyvíztelepen, ahova középiskolás diákok látogatnak el a Föld napja alkalmából.

Április 22-én és 23-án 18 órakor a 35 éves fennállását ünneplő Tűzvirág Táncegyüttes ad gálaműsort. Előadásukban az elmúlt évek legjobb magyar néptánc koreográfiáit, táncszínházi alkotásait és nemzetközi néptánc műveit mutatják be.

Vasárnapra két programot is a lakosság figyelmébe ajánl a Csengey kulturális központ. Könyves vasárnapot tartanak 9 és 12 óra között, ahova a bölcsődés és óvodás gyerekeket várják szüleikkel, nagyszüleikkel. Tíz órától Kovács Gábor muzsikus hangszerbemutatót tart. A másik rendezvény is 10 órakor kezdődik, a művészetterápiás önismereti képzés bemutató órája lesz Kovács Dóra mentálhigiénés szakember, művészetterapeuta vezetésével.