Állami pénzből építtetne elkerülőutat Paksra a Jobbik

Másfél milliárd forintot szánna a 2017-es központi költségvetésből paksi elkerülőút-hálózat építésére a Jobbik Magyarországért Mozgalom, erről Sneider Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese nyújtott be törvénymódosító javaslatot, amit a Parlament költségvetési bizottsága tárgyal – számolt be róla Horváth Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő, aki maga kezdeményezte a módosító javaslat beadását.

Paks egy főutcás település becsatlakozó mellékutcákkal. Az úthálózat terheltsége már most is nagy, valamint az M6-os autópályáról és a 6-os számú főútról bejövő forgalom is itt jelentkezik, fogalmazott Horváth Zoltán hozzátéve, hogy az atomerőmű-bővítés kapcsán további forgalomnövekedésre lehet számítani. Szükség van tehát az úthálózat fejlesztésére, hogy ne bénuljon meg a város forgalma. Az elképzelés az évek során már többször felmerült, de a város önerőből nem tudja megvalósítani.

Horváth Zoltán, aki egyben a Jobbik paksi elnöke és a megyei közgyűlés tagja, elmondta: a módosító javaslat szerint a megvalósításra a kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra előirányzott 15,59 milliárd forintból csoportosítanának át 1,5 milliárd forintot.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, arra buzdítja a városi és megyei testületben ülő kormánypárti képviselőtársait, hogy kapcsolataikat latba vetve támogassák a módosító javaslatot.