Telefonon csalták ki az emberek pénzét

Ketten is feljelentést tettek Tolna megyében telefonos csaló miatt a közelmúltban. A sértetteket egy férfi hívta fel azzal, hogy a mobiltelefon-társaság ügyintézője és nyereményjátékban vehetnek részt, aminek feltétele, hogy töltsenek fel pénzt több megadott telefonszámra. Az áldozatok ennek eleget tettek, ám nem kapták meg az ígért összeget.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az ilyen bűncselekmények megelőzése érdekében arra hívja fel a figyelmet, hogy ha hasonló hívást kapnak, ne teljesítsék a telefonáló kérését, illetve ha lehetőségük van rá, rögzítsék a beszélgetést. Bankkártyájuk adatait soha ne adják meg sem telefonon, sem közösségi oldalon megjelenő felhívásokra válaszolva, mivel a csalók ezek birtokában könnyen leemelhetik a számlán lévő teljes összeget. A rendőrség tapasztalata szerint a csalók újabb és újabb hazugságokat találnak ki, hogy megpróbálják becsapni a gyanútlan embereket: hivatkozhatnak a már említett nyereményre vagy bajba jutott családtagra.

A rendőrség kéri, hogyha valaki hasonló helyzetbe kerül, vagy tud ilyen esetről, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy tárcsázza a 06-80/555-111-es zöldszámot.