Fidesz: ekkora horderejű kérdésben nem lehet távolmaradni

Egész Európa sorsát befolyásolja az az ügy, amiről vasárnap szavazunk, mondta el a Fidesz pénteki sajtótájékoztatóján Szabó Péter, a helyi szervezet alelnöke, hozzátéve: – Amikor ilyen horderejű kérdésben kell dönteni, fontos, hogy minél többen elmenjenek szavazni. Szabó Péter kiemelte, hogy a népszavazás nem a menekültek ellen irányul. – Keresztény emberként együttérzünk velük, és ha rendezett körülmények között, szabályosan érkeznek, nincs kifogásunk ellenük. Az azonban megengedhetetlen, hogy ellenőrzés nélkül lépjék át a határt és járjanak-keljenek Európában.

A népszavazás jelzés lesz Európa vezetői és lakosai számára arról, hogyan vélekedik Magyarország a menekültkérdés kezeléséről, aminek következtében az utóbbi két évben megszaporodtak a terrorcselekmények és csökkent az emberek biztonságérzete, fogalmazott. – Ezért kell a paksi Fidesz véleménye szerint is elmenni a népszavazásra és nemmel voksolni – szögezte le.

A Fidesz másik alelnöke, Bordács József szerint téves az ellenzéknek az az állítása, hogy a népszavazás a kormánypárt érdeke. – Magyarország és Európa jövőjéről van szó. Össznemzeti érdek, hogy minél több választópolgár kinyilvánítsa véleményét – hangsúlyozta a fideszes alelnök, hozzátéve: – Van hazánknak elég problémája, amivel meg kell küzdeni, nem szabad még egy ekkora terhet a nyakába vennie – utalt a közelmúlt merényleteire és a nők elleni erőszakra.