Jótékonykodásra buzdít az ASE

Ismét jótékonykodásra buzdítja szurkolóit az Atomerőmű SE. A Tűzoltó utcai II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika javára szervezett gyűjtéshez csatlakozik a sportegyesület. Az Életmentő a Beteg Gyermekekért Alapítvány szervezésében zajló akció célja egy új infúziós pumpa árának összegyűjtése. Ehhez járulhatnak hozzá a szurkolók pénzadományaikkal a február 25-i Alba Fehérvár elleni mérkőzésen, amit a csarnok bejáratásnál létesített gyűjtődobozba lehet elhelyezni.

Az infúziós pumpa gyógyszerek adagolásában, kemoterápiában, valamint a fájdalomterápia területén nyújt kíméletes és kényelmes megoldást, szabályozható vele a kezelés ideje és a gyógyszer mennyisége. A körülbelül félmillió forint értékű pumpára nagy szükség van a daganatos betegségben szenvedő gyermekek kezelésében.

A paksi klub korábban már csatlakozott hasonló jótékonysági akcióhoz, akkor betegőrző monitorra gyűjtött az alapítvány. Egyebek mellett az Atomerőmű SE szurkolói által adományozott nagylelkű támogatás segítségével a többfunkciós betegőrző monitort meg tudták vásárolni a Gyermekgyógyászati Klinikának.