Konzultációs lehetőséget biztosítanak az energiatakarékos pályázathoz

Előadásra és konzultációra hívja az önkormányzat az érdeklődőket az energiamegtakarítást eredményező beruházásokat támogató pályázat kapcsán május 10-én 16.30-ra a Polgármesteri Hivatal nagytermébe. Süli János polgármester köszöntőjét és bevezetője után Korszerű fűtés – megújuló energia alkalmazása a fűtőberendezéseknél, kondenzációs kazán és hőszivattyú témában Pataki István energetikai szakértő tart előadást, majd a Polgármesteri Hivatal pályázati osztályának munkatársaival konzultálhatnak a pályázni kívánók.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az önkormányzata nyilvános pályázatot hirdetett az iparosított technológiával épült lakóházak, valamint a hagyományos technológiával épült lakások tulajdonosainak, tulajdonosi közösségeinek az energiamegtakarítást eredményező beruházásaik támogatására. Pályázati forrás igényelhető fűtéskorszerűsítésre, nyílászárócserére, utólagos szigetelésre és megújuló energiaforrások alkalmazására – például napelemes vagy hőszivattyús rendszerek kiépítésére – egyaránt. A benyújtott pályázatok támogatására az önkormányzat 50-50 millió Ft-ot különített el, melyből az igényelhető összeg lakásonként 500 ezer, lakóközösségeknél több megvalósuló cél esetén 700 ezer forint.

A pályázatok benyújtására június 8-án 8 és 16 óra között lesz lehetőség. A korábban benyújtott pályázatokat a kiíró nyilvántartásba veszi, de azokat vizsgálat nélkül elutasítja. A pályázati felhívás, rendelet, adatlap, településképi tájékoztató, valamint az energetikai számítás elvégzésére jogosultak listája megtalálható a város honlapján.