Győzött az ASE a MAFC ellen

Fontos mérkőzést játszott az ASE NB I-es férfi kosárlabdacsapata a MAFC ellen. Egyértelműen fogalmazott Teo Čizmić vezetőedző: Győzelmet várok!
Eilingsfeld pontjaival indult a meccs, a vendégek két triplával azonban átvették a vezetést. Ezután fej fej mellett haladtak a csapatok, a negyed végén Ruják és Ogunyemi révén sikerült előnyre szert tenni. A második felvonás elején három perc alatt 11 pontot rámolt be a MAFC, amire az ASE-tól nem érkezett válasz. Jót tett a fejmosás a piros-kékeknek, 10-0-s rohammal, Allen két triplája után ismét a paksi csapat vezetett. Újabb rövidzárlat és 7 vendégpont következett, de Guinn közelije és Eilingsfeld távolija után egy pontra csökkent a hazai hátrány. A nagyszünet után 8-0-val kezdett a Paks és ellépett, de a vendégek hamar visszajöttek egy pontra. Ezután megint egy 8-0-s rohanás következett, amire már nem érkezett érdemi válasz, megnyugtató előnyre tett szert az ASE a harmincadik perc végére. Az utolsó negyed nem hozott különösebb izgalmakat, a piros-kékek biztosan őrizték előnyüket és hozták a „kötelezőt”. Atomerőmű SE – MAFC 74-65 (20-17, 14-18, 21-11, 19-19)

Teo Čizmić: A MAFC mindig szoros meccset játszik, nekünk is megnehezítette a dolgunkat. Amint összeszedtük a védekezésünket, már nem volt probléma, a gyengébb dobó százalék itthon még elmegy, de idegenben már nem. Gratulálok a fiúknak, tettünk egy újabb lépést a Magyar Kupadöntő felé.

Eilingsfeld János: Nagyon fontos győzelem volt, a MAFC egy erős csapat, ahogy másokat is megszorongattak, úgy nekünk is megnehezítették a dolgunkat. Sikerült sok lepattanót szereznünk, ami döntőnek bizonyult.