Megérdemelten győzött az ASE

Győzött az ASE a Kaposvári KK elleni mérkőzésen. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Győzött az ASE a Kaposvári KK elleni mérkőzésen. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A 2017-es esztendő utolsó bajnoki mérkőzését a Kaposvár ellen játszotta az ASE férfi kosárlabdacsapata a Gesztenyés úti csarnokban. Rögtön magához ragadta a kezdeményezést a paksi csapat, de a negyed közepéig tartotta a lépést a vendég. Ezután 8-9 pontra is nőtt az Atom előnye, ám Dunn dudaszós triplájával visszajött a meccsbe a Kaposvár. A második felvonásban „robbantottak” Eilingsfeldék, és állva hagyták ellenfelüket. Rendkívül pontosan dobtak és szigorúan védekeztek, nagy előnnyel várhatták a második félidőt. A nagyszünet után sem változott a játék képe, tovább nőtt a két csapat között a különbség, a 25. percben Hinds közelije után 66-35-öt mutatott az eredményjelző. A 34. percnél már 42 ponttal is vezetett a paksi csapat, de az utolsó percekben már a fiatalokat is pályára küldte Teo Čizmić, így Dunn révén kozmetikázni tudott a Kaposvár.
Atomerőmű SE – Kaposvári KK 97-67 (26-21, 29-11, 22-13, 20-22)

Teo Čizmić: Gratulálok a csapatomnak, nagy akarással, és energikusan játszottak. Folytatnunk kell azt az utat, amin járunk, úgy érzem, egyre fejlődünk.

Gulyás Milán: Nagyon fontos győzelem volt számunkra, az agresszív védekezésünknek és a gyors labdajáratásnak köszönhető.