Új vezető áll a kertbarátok élén, az egyesület könyvbemutatót is tartott

A képen Pupp Józsefné (b.) az egyesület leköszönő elnöke és Nyiratiné Nász Rózsa (j.) a civil szervezet új vezetője. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
A képen Pupp Józsefné (b.) az egyesület leköszönő elnöke és Nyiratiné Nász Rózsa (j.) a civil szervezet új vezetője. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

– A legkedvesebb számomra minden programunkból az első, így az első adventi kiállítás, adventi gyertyagyújtás, és az első Tök jó nap – mondta Pupp Józsefné, aki húsz év után visszavonul a Paksi Kertbarátok Egyesülete elnöki posztjáról. Nyiratiné Nász Rózsa veszi át a vezetői feladatokat, akit a tagság megválasztott a szervezet közgyűlésén.

Pupp Józsefné úgy fogalmazott, hogy szép volt az elmúlt két évtized, sokat tanultak egymástól, a szakmai programjaik során, és mindig volt tennivaló, amelyek közben összekovácsolódott a csapat. – Az utóbbi pár esztendőben nem egyszer felmerült, hogy leteszem a lantot, de aztán mindig jött még egy év, és még egy. Egyesületünk kerek évfordulóján azonban már tényleg elérkezettnek láttam az időt a váltásra – mondta, hozzátéve, hogy kicsit nehéz a szíve, ugyanakkor fel is lélegzett, mert ennyi idősen, család mellett nehéz volt már elvégezni a vezetői feladatokat, elfáradt. Kiemelte, hogy az egyesület tagjaként továbbra is számíthatnak a munkájára.

Nyiratiné Nász Rózsa még az alapítás évében csatlakozott az egyesülethez, és tanácsaival, munkájával folyamatosan segítette a leköszönő elnök, a társaság tevékenységét. – Amikor nyugállományba vonultam, megfogadtam, hogy nem vállalok többet vezető szerepet, de erre a posztra az egyesület fennmaradásának érdekében rábólintottam – mondta az újonnan megválasztott vezető, aki arról is beszélt, hogy úgy gondolja, az eltelt két évtized fantasztikus volt, amit eddig elértek, megvalósítottak azt nehéz lenne felülmúlni, talán inkább kicsit másfelé haladhatnának. – Létrehoztunk egy csodálatos kertet, most elkezdhetünk csinálni egy másikat – élt a hasonlattal. Azt is elmondta, hogy vannak konkrét tervei, de egyelőre nem kívánt elárulni részleteket, mondván, hogy először szeretne egyeztetni a tagsággal a jövőről.

A közgyűlést követően könyvbemutatót tartottak a kertbarátok. Az Aki a virágot szereti/20 éves a Paksi Kertbarátok egyesülete című kötettel eddigi húszéves történetét örökíti meg a szervezet. A 200 példányban nyomtatott kötetben a fotókkal, korabeli újságcikkekkel gazdagon illusztrált történeti áttekintés mellett huszonegy egyesületi tag osztja meg az emlékeit az olvasókkal. A könyv megjelenését a képviselő testület közművelődési, kulturális és társadalmi kapcsolatok bizottsága pályázat útján támogatta.