Győzelmet aratott az ASE a Körmend ellen

A mérkőzés előtt egy perces néma felállással emlékezett a közönség a tragikus hirtelenséggel elhunyt id. Morgen Frigyesre. A klub örökös bajnoka 61 évet élt.

Atomerőmű SE- Egis Körmend mérkőzés. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Atomerőmű SE- Egis Körmend mérkőzés. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az első negyed közepéig fej fej mellett haladt a két csapat, jött azonban Ferencz, és három triplájával 12-21-re ellépett a Körmend. A vendég előnyből a hátralévő időben nem sikerült faragni.

Szenzációsan kezdte a második felvonást az ASE, nem egész három perc alatt 13-0-s rohammal vette vissza a vezetést, időt kért Potocnik edző. Ezután feléledt a Körmend, és nagyon parázs hangulatú meccs kerekedett. A végig egész pályás letámadással operáló ASE tartotta pár pontos előnyét, de az utolsó másodpercben Fanning egyenlített.
Ismét álomrajtot vett az ASE, 8-0-s rohanás után jött is a vendégek időkérése. Ez sem törte meg a lendületet, Hinds ziccere után 58-47-nél kénytelen volt ismét időt kérni Gasper Potocnik.

Az utolsó negyed elején „már” 7-0-s paksi roham után időt kért a Körmend, másfél perc után 78-61-et mutatott az eredményjelző. Innen már nem tudott felállni a vendég, a paksi csapat biztosan őrizte előnyét, és ekkora különbséggel is megérdemelten nyerte a mérkőzést.

ASE – EGIS Körmend 92-73 ( 18-28, 27-17, 26-16, 21-12 ).

Teo Cizmic: Kemény meccset játszottunk, a vendég nem csak a bajnokságban, de a nemzetközi porondon is jól szerepel. Az első negyedben még nem tudtuk azt játszani amit szerettünk volna, de utána már voltak jó figuráink, és védekezésben is megvalósítottuk amit akartunk. Nagyon örülök a győzelemnek.

Jaberie Hinds: Jó meccs volt, az első negyedben jobban játszott a Körmend, utána viszont sikerült javítani a védekezésünkön, és a második félidőben nyújtott játékkal megérdemelten nyertünk.