Közösségi napokra invitál a Paksi Katolikus Egyházközség

Kutas Attila katolikus plébános. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Kutas Attila katolikus plébános. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Közel tíz éve rendeznek a Jézus Szíve Katolikus templom búcsúünnepe alkalmából kulturális és közösségépítő programot Pakson. Az egyházközség idén június 8. és 10. között ismét nagyszabású rendezvényre várja nem csak a híveket.

– Évekkel ezelőtt Keresztes Pál atya és az egyházközség kezdeményezte a rendezvényt. A hagyományt őrizve idén ismét megtartjuk, és várjuk a lakosságot az Egyházi közösségi napokra – mondta Kutas Attila, a Paksi Katolikus Egyházközség plébánosa. – Pénteken megemlékezünk az 1887. június 18-án történt biskói komptragédiáról, amelyben több mint kétszázan vesztették életüket. Délelőtt gyalogos zarándoklatot tartunk, a Szent Vendel kápolnától a tragédia helyszínén álló emlékműig. Ezt követően Varga László püspök az életünkön át cipelt terhekről, nyomasztó emlékekről fog beszélni, tanácsot és választ próbál adni arra, hogyan tudunk elszakadni ezektől. Este szentmisét tartunk a belvárosi templomban, ahol megemlékezünk a komptragédia áldozatairól is – ismertette a programot Kutas Attila, aki a rá következő napról is tájékoztatott. – Szombaton 13 órakor főzőverseny lesz, amihez a húst az egyházközség biztosítja, 18 órakor közösen fogyasztjuk el az elkészült ételeket. Délután egy olyan jezsuita szerzetes beszél a kamaszkor gyönyörűségéről és kihívásairól szülőknek, aki ezzel a korosztállyal foglalkozik. A reformáció udvarban korábban már volt élő könyvtár, amit mi is megszervezünk: a helyi papokon kívül püspököt és szerzetest is ki lehet kölcsönözni, azaz pár perc erejéig kötetlen beszélgetésre invitálni – mondta a plébános, hozzátéve, hogy a gyermekekre is gondoltak, akik különféle játékokon, valamint énektanításon vehetnek részt. – Kora este Gáspár Mónika, a Duna Televízió Család-Barát című műsorának főszerkesztője lesz a vendégünk, akit többek között a műsorról és az abban feldolgozott témákról faggatunk majd Lenkey István kollégámmal. A beszélgetést Szemerédi Bernadett musical énekesnő fűszerezi dalokkal. A programok helyszíne a templom melletti tér, a bazársor teteje – összegzett Kutas Attila.

A program ingyenesen látogatható, azonban kérik, hogy aki a vacsorán szeretne részt venni, előzetesen jelezze  a katolikus plébánián. A részletes program és elérhetőségek megtalálhatók az egyházközség honlapján, a www.paksplebania.hu weboldalon.